Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blåser glädjens vindar

/
  • Foto: Ulrika Andersson
  • Serverade hembakt  i pausen gjorde  Ann-Marie Persson, Christin Berglund, Marie Hedberg och Jenny Karlsson tillsammans med Janne Olofsson från MICA-gruppen.
  • Tillsammans är man mindre ensam. Dunderklumpen har alltid känt sig utanför men får äntligen kamrater när han blåser liv i leksakerna Pellegnillot, Lejonel, En Dum En och Dockan. Foto: Ulrika Andersson
  • Sandra Arkander gör en pillemarisk Dockan som bönar och ber  om glass och godis hela tiden.

Annons
Beppe Wolgers och Per Åhlins Dunderklumpen har blivit en kultfilm. Och Teater Bardas Dunderklumpen har förutsättningar att bli en kultteater.
I går var det premiär i Länskulturens svarta låda och trots sjukdom och olycksfall som ställt till det in i det sista gjorde ensemblen en helgjuten insats. Förmedlade Beppes budskap om att pengar är långt ifrån det viktigaste här i världen, öste energi och livsglädje över en publik som aldrig ville sluta applådera när föreställningen var över.
När Dunderklumpen dyker upp en midsommarkväll och kidnappar pojken Jens leksaker och skattkista börjar en dramatisk jakt genom skog, runt berg och över vatten. Jens och pappa Beppe springer allt vad de kan, men Dunderklumpen är hela tiden steget före.
Dramatiken tätnar när boven Enöga dyker upp och lurar av Dunderklumpen skattkistan mot falska pengar. Men tack vare en stockholmsk humla och vänligt sinnade skogsväsen som Blomhåret och Elvira Fattigan får äventyret en lycklig upplösning. Det hela slutar med att glädjens vindar blåser över alla inblandade.
Och med Teater Barda kommer glädjens vindar snart att blåsa över hela Jämtland. Föreställningen spelas tre gånger till i Östersund den här helgen och efter nyår åker Dunderklumpen ut på turné till alla länets kommuner.

Mer läsning

Annons