Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är stora JVM-listan

Världsmästerskapet för juniorer i Malmö är över. Nu summerar våra utsända Eric Westlund och Martin Nilsson intrycken från de nästan två veckorna på plats genom att lista JVM:s flopp, buse, puss och mycket mera.

Här är JVM:s …

... snabbaste:

Esa Lindell gjorde mål efter 41 sekunder när Finland mötte Sverige i gruppspelet. I finalen var han ännu värre och nätade efter 28 sekunder.

... flopp:

Kanada och USA kom som vanligt till turneringen med stora förväntningar. Det slutade med att bägge lagen missade medalj. Bortsett från ett fartfyllt och spännande möte sinsemellan såg nordamerikanerna långsamma och vilsna ut i Malmö.

... minus:

Norges och Brynäs back Mattias Nörstebö hade det inte lätt. Norge flyttades ned från A-VM och Nörstebö hade elva minusmål på sju matcher - värst i turneringen. Och då utsågs han ändå till Norges bäste spelare i två matcher.

... buse:

Tysklands Leon Draisaitl jobbade ihop 52 utvisningsminuter under turneringen. Det på sex spelade matcher – och Draisaitl var avstängd i sista gruppspelsmatchen mot Tjeckien.

... period:

Sveriges första mot Ryssland i gruppspelet. Juniorkronorna vann den med 2-0 och såg helt lysande ut. Den nivån hittades aldrig i finalen.

... ko:

Den svenska maskoten som skulle tagga igång publiken inför varje match och hade utrustats med Robert Häggs tröja #14. Under slutspelet rycktes många i publiken med och deltog i kossans dans vid alla längre spelavbrott.

... mest stressade:

Alla ville prata med Elias Lindholm när han skulle göra debut i gruppspelet. Då fick han 45 sekunder med skrivande pressen innan han hotades med böter om han inte sprang till spelarbussen.

… ledsnaste:

Robert Hägg. Den svenska besvikelsen personifierad. Trots tårarna efter finalförlusten kom Modobacken ut och berättade om sina känslor. Det var starkt.

... mest värdefulle:

Filip Forsberg fick förvisso utmärkelsen, men Teuvo Teräväinen var moralisk vinnare efter sin final och 15 poäng på sju matcher.

… puss:

Den stod SVT:s Chris Härenstam och Mikael Renberg för. I varje reklampaus i Malmö Arena dök en så kallad kisscam upp på jumbotronen och när SVT-profilerna plötsligt syntes i bild i gruppspelsmatchen mot Ryssland tog framför allt Härenstam tillfället i akt.

… hjälm:

Många kanadensiska fans var på plats i Malmö och en av dem stack ut ur mängden på läktaren. Mannen hade en vit hockeyhjälm på huvudet – med en stor roterande röd lampa på. Han gick inte att missa.

… osportsligaste:

Rysslands Pavel Butjnevitj, som efter att ha skickat in 5-3 mot USA i kvartsfinalen hånfullt och på ett provocerande sätt jublade framför det amerikanska båset. Han fick en klubba i ansiktet av Brady Skjei till slut, det var inte snyggt det heller.

… sena truppbantning:

Ludvig Nilsson fick följa med Juniorkronorna till Malmö, men anmäldes aldrig till turneringen. Efter premiären mot Schweiz, som Timråspelaren fick se från läktaren, fick Nilsson packa ihop och åka hem.

… storvinst:

Under slutspelet såldes det galet många 50/50-lotter, där vinnaren får hälften av den summa som lottförsäljningen inbringat. I finalen mellan Sverige och Finland fick en ensam vinnare strax över 50 000 kronor.

… låt

En för alla för en. Låten skrevs inför VM 2013 och spelades in inför den turneringen av Poodles sångare Jakob Samuel och Tre Kronor. Nu har den spelats inför varje Sverigematch och refrängen ingenting kan stoppa oss har satt sig på hjärnan.