Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är länsidrottarna som får stipendium 50 000 kronor

Listan på årets 75 idrottare som får elitidrottsstipendium på 50 000 kronor är klar. En handfull länsidrottare finns med.

Stipendiet som delas ut av Riksidrottsförbundet och Svenska spel går till elitidrottare på landslagsnivå som studerar minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Ett utökat stöd till i år gör att stipendiet också växt från 40 000 till 50 000 kronor, och dessutom är det rekordmånga som får stödet.

Förutom det ekonomiska stödet ger RF extra stöd till stipendiaterna genom resurser inom idrottspsykologi, -medicin, -nutrition och -fysiologi.

Stipendierna delas ut officiellt i samband med Idrottsgalan 25 januari och bland dem som får ta emot det är Anthon Cassman, Östersund-Frösö SLK, alpint, Peppe Femling, Tullus SG, skidskytte, Zebastian Modin, Östersunds SK, paralängdskidor (samt en guide till honom), Cecilia Thomasson, Fältjägarnas IF, mountainbikeorientering, och Östersundsboende Evelina Settlin, längdåkning.

"Kanske sista segern för i år, men också en av de bästa! Jättejätteglad att återigen tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska spels elitidrottsstipendium", skriver Cecilia Thomasson, som parallellt med sin elitsatsning studerar till läkare i Umeå, på sin Facebooksida.

Läs också:

Anthon Cassman en av flera nya länsåkare i alpina landslagen

Cecilia Thomasson efter sitt andra brons under VM i Tjeckien