Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är höstens hetaste spelsläpp

/

Sätt fast säkerhetsbältena, för nu åker vi.

Spelbranschen har laddat batterierna inför en historiskt intensiv spelhöst.

Vi har plockat ut våra favoriter ur höstens spelutbud.

Annons

Den globala finanskrisen satte onekligen sina spår på vårens spelutbud. Efter de senaste årens stadiga ström av stortitlar så kändes det första halvåret 2009 som ett smärre antiklimax.

Flera större titlar sköts fram till den viktiga höst- och julsäsongen, för att öka vinstchanserna. Det gör att hösten ser ännu mer spännande ut.

Konkurrensen är stenhård om spelarnas gunst, och vi har minst sagt haft det tufft att begränsa antalet titlar då vi försöker plocka russinen ur höstens spelkaka.

Här är i alla fall de titlar som vi vill framhålla som extra intressanta:

The Beatles Rock Band (multi) 9/9

”The Fab Fours” entré i spelvärlden har förutspåtts att orsaka den slutgiltiga dödsstöten för cd-skivan. Och när vi själva kan rocka loss i The Beatles odödliga backkatalog så lär det finnas goda chanser att 40- och 50-talisterna vill vara med och leka.

Singstar Motown (Ps3) 16/9

Det här är inte bara ett nytt ”Singstar”-spel. Det är ett ”Singstar”-spel med alla de största Motown-favoriterna. Har alla chanser att bli en lika stor succé som ”Abba”-versioner eftersom få kan motstå svänget från ”Motor city”.

Wet (Xb 360, Ps3) 18/9

Bethesda gör svindlande ”Matrix”-action i ”Wet”. Av det vi sett så ser det riktigt häftigt ut. Ungefär som en ”gör om gör rätt”-version av John Woos ”Stranglehold”.

Halo ODST (Xb 360)

Efter att ha spelat ut ”Halo”-trilogin som Master Chief ikläder vi oss rollen som fotsoldat i ”Halo ODST”. Med Bungies osvikliga kvalitetstänkande och nya inslag så har det här spelet alla chanser att bli höstens stora konsolexklusiva actiontitel på Xbox 360.

Professor Layton and Pandoras Box (DS) 25/9

Professor Laytons snillrika pussel kammade hem ett otal utmärkelser häromåret. Nu är det dags för nya huvudbryn och vi kan knappt bärga oss.

Colin Mc Rae Dirt 2 (multi) 25/9

Saligt hädangångne rallystjärnan Colin Mc Rae fortsätter att leverera förstaklassiga racingspel. Efter succén med ”Dirt” så kan det bara gå uppåt.

NHL 10 (Xb 360, Ps3) 30/9

Fansen hart redan prickat in det här datumet i almanackan. Räkna med massor av nyheter och fullständiga hockeyligor när det största hockeyspelet fyller moppe.

Gran Turismo (Psp) 30/9

Ett fullvuxet ”Gran Tursimo”-spel i fickan, behöver vi säga mer. Förmodligen det enda bärbara bilspelet du behöver i höst.

Uncharted 2: Among Thieves (Ps3) 14/10

De Indiana Jones- och ”Tomb Raider”-inspirerade äventyren fortsätter för Nathan Drake och efter vad vi sett så utsätter grafiken den tungt bestyckade Ps3:an för en rejäl utmaning.

Brütal Legend (Ps3, Xb 360) 15/10

När spelveteranen Tim Shaefer blandar huvudpersonen Jack Black, massor av hårdrocksklichéer och en rejäl grabbnäve humor i satiriska actionspelet ”Brütal Legend”, så ska det mycket till för att det ska gå fel.

Borderlands (multi) 23/10

De som har sett det här cel-shadeade och ”Mad Max”-inspirerade MMORPG-spelet talar redan i tungor om dess förträfflighet. En tidig julklapp för alla vapenfetischister eftersom vapenarsenalen ser ut att gå utanpå det mesta i spelväg.

Modern Warfare 2 (multi) 10/11

Den moderna ”Call of Duty”-spinoffen ser ut att ta det digitala krigandet till en ny nivå. Förhandstittarna skvallrar om ultrarealistisk grafik och nya grepp som tar dig rakt in i stridens hetta.

Assassins Creed 2 (multi) 19/11

Ubisofts sanslöst vackra lönnmördarspel återvänder, men den här gången utspelar sig historian i renässansens Venedig. Utvecklarna ska ha lyssnat en hel del på fansens synpunkter, vilket gör att vi förväntar oss det där fulländade spelet som ettan aldrig riktigt blev.

The Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS) Fjärde kvartalet

Säsongens överlägset mest hypade spel till DS. Och med tanke på seriens osvikliga kvalitetskänsla så misstänker vi att Links återkomst kommer att höra till årets höjdpunkter, alla kategorier.

New Super Mario Bros Wii (Wii) Fjärde kvartalet

”New Super Mario Bros” till Nintendo DS har parkerat sig på topplistor världen över sedan det släpptes. Med tanke på nya multiplayerlägen och andra innovationer kan vi garantera att det här blir årets braksuccé på Wii.

Mer läsning

Annons