Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är det senaste inför Gais–ÖFK

Nya Ullevi, måndag 19.20. Gais-Östersunds FK

Annons

Lagen:

Gais (troligt lag): Tommi Vaiho (Oliver Gustafsson) – Sandeep Mankoo, Björn Andersson, Mirza Mujcic, Kenneth Gustafsson – Petrit Zhubi, Andreas Drügge, William Warshaw, Adam Eriksson, Fredrik Jonsson – Malkom Moenza.

Ersättare: OliverAsgeir Asgeirsson, Emil Eliasson, Marcus Översjö, Hampus Andersson, Benjamin Eriksson, Shkelqim Krasniqi.

ÖFK (troligt lag): Connor Ripley – James Baldwin, Douglas Bergqvist, Jonathan Azulay, Tobias Malm – Linus Sjöberg, Alex Dyer, Moon, Brwa Nouri, Jamie Hopcutt – Modou Barrow.

Ersättare: Petter Augustsson, Dennis Widgren, Ammar Ahmed, Bobo Sollander, Lopez.

Skadeläget

Gais: Forwardstrion, Joel Johansson, Gabriel Altemark-Vannemyr och Linus Törnblad är skadade. Johansson är snart tillbaka, Altemark-Vannemyr får vänta fram till slutet av juni medan Törnblad riskerar att missa hela säsongen.

ÖFK: Marcus Törnstrand och Emir Smajic är borta sedan tidigare. Luka Peric (knä, väntar på röntgen), Tomas Peciar (avstängd) samt Robert Hammarstedt och Aly Keita (förkylda) står också över. Däremot är Dennis Widgren redo igen, liksom Modou Barrow, vars knäskada inte var så allvarlig.

Kommentarer

Gais: Anfallsskadorna har hämmat Gais hela säsongen. Alla de tre ursprungliga frontmännen är indisponibla.

– Anfallsspelet har varit vår akilleshäl. Vi har fått flytta upp mittfältare till den positionen, men det är inte samma sak. Det blir en otrygg känsla när de spelarna kommer i anfallsläge, säger tränaren Tomas Askebrand, vars ekonomiska läge gör att man inte kan värva ersättare.

– Vi har ingen ekonomi över huvud taget, även om läget känns bättre än i fjol.

Träningsveckan har dock varit helt okej och Askebrand säger att man ändå har "rätt bra självförtroende".

– Östersund är ett av seriens mest spelskickliga lag, men vi är inte dålig heller.

ÖFK:

Fyra raka utan förlust och ingen förlust i fjol mot Gais gör att Graham Potter har goda vibrationer.

– vi har okej resultat de fyra senasdte. Prestationerna förbättras. Vi var bra mot dem i fjol, men det spelar ingen roll i år. Nu är det två nya lag som möts, säger Graham Potter, som pekar på att Gais har ett bra centralt mittfält, att de spelar en direkt fotboll och att de har erfarenhet i backlinjen.

Jamie Hopcutts självsäkra uttalande om att det inte är några problem att hämta in tre poäng om laget spelar som de kan, vill inte Potter stryka under på.

– Unga spelare säger så där. När man blir äldre blir man också klokare. Jag skulle inte uttrycka mig så.

ÖFK-tränaren säger dock som han alltid säger inför matcher. Han vill att hans lag "är sig självt", att de spelar en passningsorienterad fotboll, med bollinnehav och mod.

– Vi vill ta för oss och vara positiva.

Övriga matcher

Måndag: Värnamo-Degerfors, Ängelholm-Husqvarna.