Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är det flest räddningsinsatser

Det görs flest räddningsinsatser i Åre kommun. Per invånare räknat är det dubbelt så många jämfört med länet och riket.

Varje år görs en sammanställning över de insatser som räddningstjänsterna i landet gör. Rapporten skrivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

I det totala perspektivet gör räddningstjänsterna i länets åtta kommuner insatser i nivå med rikssnittet mätt per invånare.

9,36 insatser av räddningstjänsten per 1000 invånare gjordes i länet 2013. I riket som helhet var motsvarande siffra 9,50.

Två av våra kommuner sticker ut som mest räddningstjänstintensiva, Härjedalen med 14,64 insatser per 1000 invånare och Åre med 18,93 som motsvarande siffra. Krokom med 6,37 och Östersund med 6,84 är lägst av kommunerna.

– Vi har mycket turister, säger Callis Blom, räddningstjänstchef i Åre kommun. Med många hotell så blir det många automatlarm att åka på.

Även systemet med att räddningstjänsten stabiliserar sjuka i väntan på att ambulans ska anlända förklarar fler utryckningar under rubriken övrigt i undersökningen.

– Ordinarie ambulanser kan vara på väg med andra patienter och då hjälper vi till under tiden i väntan på ambulans, säger Callis Blom.