Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är det billigast att handla

PRO:s årliga prisundersökning visar på stora skillnader mellan olika livsmedelsbutiker i länet. Samtidigt konstaterar organisationen att skillnaderna mellan stora och små butiker minskar.

Totalt har 75 varor ingått i prisundersökningen varav 15 har varit ekologiska. Undersökningen visar för Jämtlands läns del att kostnaden för en matkasse utan ekologiska varor har minskat jämfört med förra året. I år kostar PRO:s matkasse 1 492 kronor, en minskning med drygt 6 procent.

Samtidigt finns det stora skillnader i länet. Coop forum i Östersund är billigast enligt undersökningen. Där kostar matkassen 1 251 kronor enligt PRO. På Ica maxi i Östersund kostar PRO:s matkasse 1 491 kronor. Den dyraste butiken som PRO har undersökt ligger i Funäsdalen. På Ica Enquist kostar matkassen nämligen hela 1 715 kronor.

Att det råder stora skillnader mellan stad och landsbygd samt mellan stora och små butiker är kanske inte så konstigt. Däremot visar PRO:s undersökning att skillnaderna mellan stora och små butiker faktiskt minskar i landet.