Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är det billigast att handla

PRO:s årliga prisundersökning visar på stora skillnader mellan olika livsmedelsbutiker i länet. Samtidigt konstaterar organisationen att skillnaderna mellan stora och små butiker minskar.

Annons

Totalt har 75 varor ingått i prisundersökningen varav 15 har varit ekologiska. Undersökningen visar för Jämtlands läns del att kostnaden för en matkasse utan ekologiska varor har minskat jämfört med förra året. I år kostar PRO:s matkasse 1 492 kronor, en minskning med drygt 6 procent.

Samtidigt finns det stora skillnader i länet. Coop forum i Östersund är billigast enligt undersökningen. Där kostar matkassen 1 251 kronor enligt PRO. På Ica maxi i Östersund kostar PRO:s matkasse 1 491 kronor. Den dyraste butiken som PRO har undersökt ligger i Funäsdalen. På Ica Enquist kostar matkassen nämligen hela 1 715 kronor.

Att det råder stora skillnader mellan stad och landsbygd samt mellan stora och små butiker är kanske inte så konstigt. Däremot visar PRO:s undersökning att skillnaderna mellan stora och små butiker faktiskt minskar i landet.