Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla vinnarna på Guldgalan

Se listan och vimmelbilderna från LT:s Anton Enerlöv som var på plats under kvällens festligheter.

Årets Unga Företagare

Malin Burman, Kriskonsulterna Jämtland AB: "Vinnaren av Årets Unga Företagare har med stort fokus och målmedvetenhet, genom nytänkande och smart paketerade produkter, placerat sig på den Jämtländska företagarkartan. Med genomtänkt marknadsföring och nätverkande har Årets Unga Företagare snabbt fått uppmärksamhet hos en marknad i både privat och offentlig sektor. Med forskningen som utgångspunkt levererar Årets Unga Företagare tjänster som är baserade på senaste rön".

Årets innovatör

Stig Engström, Engcon: "Priset går till en person som långsiktigt arbetat med sina innovativa idéer och lyckosamt introducerats dessa på marknaden.

Samtidigt har han lyckats skapa en stabil innovativ företagsstruktur och därmed under många år visat upp vinst som är årets tema.

Genom att samtidigt stödja andras idéer är han en god förebild och inspirationskälla till andra innovatörer.

Innovatören har därmed bidragit till utveckling och förnyelse i regionens näringsliv"

Årets hälsoföretag

Itrim AB i Östersund: "Tack vare ett stort engagemang och ett systematiskt arbete med hela personalgruppen visar regelbundna mätningar på nöjda kunder, nöjd personal och ett gott ekonomiska resultat.

Ett aktivt visionsarbete med höga mål i ett Sverige-perspektiv har gjort företaget framgångsrikt och lever upp till kriteriet en god förebild som Årets Hälsoföretag!".

Vinnare Peak Innovation Award

Sissi Kewenter, Skhoop: "Med passion för friluftsliv och för sportaktiviteter och med en unik noggrannhet och känsla för detaljer har vinnaren till Peak Innovation Award tagit sitt varumärke utanför Jämtlands län. Vinnaren hämtar såväl inspiration som styrka från Jämtlands vackra miljöer och det växlande klimatet vilket präglar teamet i både funktion och inspiration. Vinnaren har skapat eko i världen genom att ta fram en innovativ lösning på ett problem. För fråga vilken kvinna som helst, vem vill frysa om rumpan?"

Swedavias exportpris

Sune Häggmark, Moose Garden: "En exporterbar produkt i kombination med äkta varm värdskap visar sig vara receptet på en lyckosam satsning i besöksnäringsbranschen.

Med unika kontakter inom reseindustrin, Visit Sweden och Europa når vinnaren ut med sina erbjudanden och nya idéer. Vinnaren har ett starkt lokalt nätverk som ger extra värde då samarbetet ger möjlighet till exotiska möten i samband med internationella kundbesök. Mosse Garden fortsätter utvecklas och detta garanterar en fortsatt toppnotering bland regionens besöksanledningar, och att efter 17 år kunna göra ett bokslut med en halv miljon gäster från både när och fjärran gör Sune Häggmark till en given vinnare av 2013 års pris i klassen Swedavias exportpris"

Årets IT-entreprenör

Idea 2 Innovation AB: "Från Jämtländska fjäll blickar de ut över vidderna med en tydlig mission att sätta företaget på världskartan. Med sin innovativt designade moln-tjänst låter de företag och organisationer utveckla sina idéer genom att engagera både kunder och anställda i idéutvecklingsprocessen. Kunderna är allt från små företag till globala organisationer som använder idéhanteringssystemet WIDE.

Årets entreprenör

Per Ramberger, Safetyrespect: "Årets entreprenör 2013 har mod och ser affärsmöjligheter utöver det vanliga. En briljant entreprenör som blickar framåt mot nya marknader, omprövar, tänker nytt, utvecklar och förbättrar för att stärka sin konkurrenskraft. Det extraordinära i prestationen, som även ger ett betydande ekonomiskt resultat, är att framgångsrikt ha skapat nya affärskontakter nationellt och internationellt och delvis i en annan affärskultur".

Årets marknadsförare

The Jam:" Årets marknadsförare har visat att modern marknadsföring inte alltid handlar om stora resurser utan istället personligt engagemang och smart nyttjande av personliga nätverk och nya medier. Med ett brinnande intresse och en övertygelse om att det hela tiden går att göra bättre, mer och smartare saker har årets marknadsförare på kort tid blivit ett av Sveriges bästa i sin genre och samtidigt ett nytt spännande event i Jämtland."

Årets gröna guld

Trägsta mjölkgård, Eva & Torgny Widholm:

Engagemang, mod och uthållighet har lagt grunden för detta välrenommerade lantbruksföretag. Långsiktig planering och målmedvetna steg har gjort det möjligt att möta branschens kris och att investera i modern teknik. Att sju av familjens åtta barn dessutom ser sin framtid som bonde, är ytterligare ett kvitto på att Eva och Torgny Widholm på Trägsta mjölkgård i Hallen är väl värda att motta Årets Gröna Guld 2013.

Årets Tillväxtföretag i Jämtlands län

Ansjö Skog & Markkonsult AB: Företaget har genom målinriktad kompetensutveckling kunnat erbjuda flexibla lösningar till sina kunder. Dessutom har företaget utvecklat en framgångsrik mix av internt- och externt nätverksbyggande, och ett modernt beslutsfattande som inneburit att företaget skapat en unikt varaktig, och lönsam tillväxt med nya marknader i hela landet. Bolaget har visat en vilja och skapat förutsättningar att fortsätta växa såväl lokalt som nationellt.

Årets Företagare i Jämtland-Härjedalen

Nils Åke Hallström, C Hallströms Verkstäder Aktiebolag: Vinnarens företag har verkat på sin ort i snart hundra år. Vinnaren är den tredje generationen i familjen som driver företaget mycket framgångsrikt i en bransch med stor konkurrens. Företaget är mycket lönsamt och har en mycket hög soliditet. Vinnaren och företaget har många anställda från många olika kulturer och har genom många år tagit ett stort samhällsansvar genom att stödja föreningslivet och många olika idrotter på olika sätt.

Årets Turismföretagare

Anders Lundqvist Skistar Vemdalen – som representerar hela den grupp som tillsammans står för satsningen Skalets nya torg

Vemdalsskalets nya torg är ett rejält försök att skapa skillnad i syfte att utveckla Vemdalen till att bli en än mer attraktiv vintersportort.

Med en känsla för byggnadstraditionen i Härjedalen och det moderna skapas nu ett torg med butiker, gym, café, restaurang och bar som på ett utmärkt sätt kompletterar områdets starka reseanledningar; skidåkning och vandring.

Vemdalsfastigheter genom familjen Holmberg, Skistar och Länsstyrelsen, har tillsammans gjort en strålande insats som kommer att göra ett rejält avtryck för Jämtland Härjedalens besöksnäring.

Bakgrund:

Idén om att bygga ett mer attraktivt centrum på skalet ligger som grund med en stark känsla för den genuina härjedalska byggnadsstilen i kombination med det moderna. Resultatet är skapandet av en ny unik fjällsportmiljö. Tillsammans har aktörerna tagit fram en ny detaljplan och planerat/genomfört byggnationer av restauranger, butiker, renoveringar av gamla kulturbyggnader och attraherat investerare som köpt in sig den totala idén. Torgny Svensson har varit en viktig del i att få samarbetet i Vemdalen att fungera - men utan hela laget av aktörer hade detta aldrig varit möjligt.

Sven O Perssons Hederspris för Föredömlig Företagargärning 2013

Maj-Britt Ringvall: Årets vinnare kallar sig själv för industrialist och kom att börja sin företagargärning i Jämtland i mitten av 70-talet. Med viktiga mentorer som Karl-Johan Svedberg och Käll Sandberg kom pristagaren att verka inom företag som Nordplåt, Hara, Samhall och som VD i SCF i Strömsund under 10 år. Under senare år har det operativa arbetet allt mer övergått till att verka från styrelserummet och då inom industri- och byggsektorn i företag som SCF, Gärdin & Persson, Attacus och via finans Swedbank och Almi Företagspartner. Pristagaren har under snart 40 år med drivkraft och stort engagemang bidragit till utveckling av jämtländskt näringsliv. En värdig mottagare av Sven O Perssons Hederspris 2013 är Maj-Britt Ringvall.