Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla länets matmedaljer

Här nedan listas alla pristagare i Mathantverks-SM där Jämtlands län hade en total dominans.

Annons

Silver, Lingonnektar,

Evelin Vastero, Guldbyns,

Jämtlands län

Färgen är klar, romantisk, intensiv och röd. Doften är ren och något söt. Smaken är välbalanserad med en mild smak av lingon.

Brons, Havtornsnektar,

Tina Lindberg,

JämtTinas Havtorn,

En glad mustig dryck som ger ett intressant uttryck i doft och smak. God strävhet, sötma och syra.

Silver, Hjortronsylt,

Inger Broman, Lanttanten,

Vacker, bärnstensfärg. God smakrik med härlig eftersmak.

Guld, Rabarberchutney,

Maria Derenius Torestam, Vallgårdens bär,

En värdig vinnare med komponenter som tilltalar juryn.

Silver, Grönsakspiccels,

Berit Henriksson, Rönngården,

En härlig och modern säsongsinläggning med fina, klara färger och krispiga bitar i matchande kryddig lag.

Guld, Rågknäckeknap,

Kerstin Englund, Hara Gård,

Ursnyggt bröd bakat med perfektion. Mycket tunt kavlat med utmärkt krispighet. Jättegott – less is more!

Delad Silver, B Nio Potatisbröd,

Bosse Thuresson,

Jämtländska matsalen,

Ett vackert bröd med en svensk tradition av lyckad balans mellan sött och surt.

Delad Silver, Ölbröd,

Kerstin Hylén, Bakgården,

Ett saftigt bröd med underbar smak av karamell och nötter.

Silver, Ljust kornbröd,

Lisbeth Lagerfelt,

Frejas Bakeri,

Ett bröd med brett smakregister och fin syra.

Guld, Mjukt tunnbröd,

Birgitta Jonsson,

Tallmons Tunnbröd,

En vacker helhetsbild att se på. Vi äter den till viss del med våra ögon. Gjort av en erfaren hand som skapar ett vackert hantverk. Silver,

Silver, Brevågs Tunnbröd,

Ingrid Henrikson,

Brevågs bageri,

Det rör sig om sekunder, aningens bränd. Synd på så vackert bröd och fint hantverk. Eftersmaken lever kvar i munnen på ett positivt sätt.

Guld, Kallrökt regnbågsfilé,

Monica Persson,

Börtnans Fjällvattenfisk,

Vacker produkt med balanserad rök- och saltsmak. En klassisk produkt med hantverksmässig finess!

Guld, Skärvångens Vit Caprin,

Tor & Roland Norrman, Skärvångens Bymejeri,

En riktigt fin Vit Caprin – en given vinnare! Fin form, yta, doft och smak. Ren, mild och tydlig smak. Balanserad sälta och fin, nötig getkaraktär. Bra, behaglig eftersmak. Till vardag och fest för hela familjen.

Guld, Skärvångens kocamembert,

Tor & Roland Norrman, Skärvångens Bymejeri,

En vacker tilltalande ost med en fin, spänstig konsistens. En ost som förvandlar vardag till fest.

Guld, Hillsands Blå,

Jan Hammar,

Hillsands Getgård,

Mycket fin yta och jämn snittyta. Bra blåmögelspridning. Smörig, angenäm doft, smidig och med en härlig smörig smak.

Brons, Magna,

Kristina Åkermo, Oviken Ost,

Mycket vacker ost med en jämn och fin blåmögelspridning. Helt enkelt en härlig ost.

Guld, Jungfru Marie,

Ann Klensmeden,

Åsbergets Gårdsmejeri,

En utomordentlig ost som lockar såväl med utsida som med färg och insida. Här utvecklas de ljuvligaste aromerna i näsa såväl som i gom och eftersmaken närmar sig himlen.

Guld, Skärvångens örtmarinerade getost,

Tor & Roland Norrman, Skärvångens Bymejeri,

Generöst tilltagna och välformade ostbitar med en bra balans mellan ostsmak och kryddning. Innovativ form.

Delad Silver, Skärvångens Randie,

Tor & Roland Norrman, Skärvångens Bymejeri,

En innovativ ost. Mycket bra sammansatt smak av både get- och komjölk. Vasker för ögat och tallriken.

Guld, Skärvångens Rosalina,

Tor & Roland Norrman, Skärvångens Bymejeri,

En supernova på den gastronomiska himlen. Ett fantastiskt hantverk och en värdig vinnare.