Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här åker bilarna av på löpande band: "De måste hyvla ner spårkanterna"

Det är väldigt spårigt på Länsväg 340 mellan Krokom och Tulleråsen. Under julhelgen har det skett ungefär 10 avåkningar och boende som åker vägen menar att det är ren tur att det inte skett någon allvarligare olycka än så länge.

Annons

– Allihop tycker att det är bedrövligt, berättar Stig Jönsson vars fru Ulla åkte av vägen när hon var på väg till jobbet under måndagsmorgonen.

Ulla är inte ensam om att ha åkt av. När Länstidningen möter Stig för att åka en bit längs vägen och titta på hur det ser ut träffar vi Åsa Bornström- Högström som åkt av vägen mellan Krokom och Nordannälden. Anledningen till avåkningarna är att det är väldigt spårigt på vägen.

– Jag kände av att bilen började kasta lite längre bort och saktade ner men sedan hände det igen och sen bara for jag, säger Åsa Bornström- Högström från Kaxås chockat.

Läs även: Därför hoppas transportstyrelsen på dåligt väglag och mycket snö

När Åsa märkte att det var spårigt försökte hon lägga sig utanför spåren men rätt vad det var så slank hjulen ner igen och hon menar att det är rent farligt som väglaget är nu.

– Jag hade ju tur att det inte kom något möte för jag var ju över på andra vägbanan och snurrade, säger Åsa vars bil hade åkt några varv innan den hamnat i väggrenen mot körriktningen.

– De måste hyvla ner spårkanterna, menar både Åsa Bornström- Högström och Stig Jönsson.

Stig körde längs vägen under söndagen och då låg tre andra bilar i diket och även bärgningsfirmorna vittnar om att det har varit ovanligt många avåkningar längs vägen under julhelgen.

– Det är väldigt spårigt och jag upplever att det procentuellt sett varit mer jobb här än på andra vägar i länet, säger Emil Stjernen, på Norskens bärgningstjänst Falck Östersund och den synen delas av flera i branschen.

– Vi har inte hunnit sammanställa alla siffror under julhelgen men känslan är att det har varit mer avåkningar där än på andra ställen, håller Rickard Åslund på Assistancekåren.

Både Emil Stjernen och Rickard Åslund har under måndagsförmiddagen varit på platsen och hjälpt bilar upp. Längs vägen ser man även spår från flera avåkningar och Stig Jönsson har under julhelgen sett spår från tio avåkningar. Nu tycker han och många andra i området att det är dags för bättring.

– Man ser att de som kört av har åkt sakta eftersom de bara hamnat i väggrenen och inte ute i terrängen men man måste skärpa väghållningen så det inte sker någon allvarlig olycka, säger han.

Har du pratat med Svevia?

– Jag ringde i morse men blev kopplad runt och sedan tog det stopp, säger Stig.

Inte bara Länstidningen har blivit uppmärksammade över det dåliga väglaget. Trafikanter hörde även av sig till P4 Jämtland för att varna om den spåriga vägen. På Svevia är man medveten om problemet och tilltog under måndagen åtgärder för att förbättra väglaget på sträckan.

– Vädret har ställt till det för oss när det växlat från plus till minus men nu har vi har skickat dit en hyvel som får gnaga på tills det blir acceptabelt och sedan ska vi på med mer sand, säger Magnus Kristoffersson, platschef för område Krokom på Svevia.