Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haparanda får rätt att köra internationella tävlingar

Svensk brottning har vunnit i alla fall en match mot det internationella brottningsförbundet. Nämligen den om att få arrangera internationella tävlingar på hemmaplan.

Annons
– Det känns bra. Tävlingen har ju körts i 27 års tid, säger Pelle Björkén, ordförande i Haparanda Brottning – klubben som plötsligt kom i kläm i Ara-bråket.
Strax innan hade han fått faxet från Internationella brottningsförbundet (Fila) som bekräftade att man hävt avstängningen efter en överklagan från det svenska förbundet. Det gör att tävlingen får arrangeras som tänkt 28 november-1 december.
– Det såg väldigt mörkt ut i går när jag talade med sekreteraren till ordförande i Fila i går och vi fick dessutom ett mejl efter samtalet där det stod att det skulle vara omöjligt att få genomföra tävlingen, säger Björkén till TT.
Det tidigare beslutet var en efterföljd av bråket kring Ara Abrahamian under OS då han avbröt medaljceremonin, lade medaljen på brottningsmattan och lämnade arenan i protest.
Förutom att stänga av Abrahamian och svenska förbundskaptenen Leo Mylläri kom också det oväntade beslutet från Fila att förbjuda Sverige från att arrangera tävlingar.
– Det är flott gjort. Då gör man det här för brottningens bästa, säger Mylläri om fredagens besked.
Haparanda Brottning hoppas nu på två saker, dels att bråket och det sena beskedet inte ska få någon betydelse för hur många aktiva som tänker delta i tävlingen, dels att klubben även kan få Ara Abrahamian till Haparanda.

Mer läsning

Annons