Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hantverkarna går in utan tillstånd

Hantverkare som går in utan fullmakt, uppgrävda parkeringsplatser och bristande information.

Arbetet med att installera fjärrvärme irriterar boende i Svenstavik.

I början av sommaren fick Irma Svensson och de övriga hyresgästerna som bor i Bergsbostäders lägenheter på Skansvägen och Ringvägen i Svenstavik information om att bostadsbolaget tänkte installera fjärrvärme. I det informationsbrev som skickades ut berättades också att fler upplysningar skulle lämnas innan det omfattande arbetet påbörjades.

För ett par månader sedan började Bergsbostäders entreprenörer att gräva.

– Men vi fick inte alls den information som utlovats, säger Irma Svensson.

Under arbetets gång på Skansvägen var Irma Svenssons parkeringsplats plötsligt en dag borta. Utan hennes vetskap ersattes platsen med ett stort hål i marken.

– Märkligt att ingen sagt någonting eftersom jag betalar för den året runt, säger hon.

Efter påtryckningar på Bergsbostäder fick Irma Svensson till slut en parkeringsplats på en intilliggande fastighet.

Förra veckan var det dags för hantverkarna att börja skruva upp rör i lägenheterna på Skansvägen. Men eftersom de boende inte fått någon information om att hantverkarna skulle komma var det många som inte hunnit flytta undan möbler för att bereda dem plats.

– Jag blev väckt på morgonen och ombads att flytta allting från väggarna. Jag blev rosenrasande. Hade vi inte kunnat få veta det här ett par dagar i förväg, säger Irma Svensson.

En bekant till Irma Svensson som inte var hemma när hantverkarna ringde på möttes av att alla möbler stod huller om buller mitt på golvet när hon kom hem.

– Det är fördjävligt att de gått in till henne utan fullmakt, säger Irma Svensson.

Irma Svensson säger sig inte ha någonting mot installationen av fjärrvärme, men önskar att hon och hennes grannar fått mer information.

– Det här tycker jag att man har rätt att veta som hyresgäst, säger hon.

Krister Guttormsson är vd på Bergsbostäder:

– Vi har skickat ut information, men det går alltid att bli bättre. Enligt överrenskommelsen med hantverkarna ska de meddela hyresgästerna minst en dag i förväg, säger han.

– Och naturligtvis får ingen gå in med huvudnyckel utan att hyresgästen vet om det, fortsätter Guttormsson.

Enligt Krister Guttormsson ska arbetet med fjärrvärmen vara färdigt under denna månad.