Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Knutsson

Hans Anders Magnus Knutsson har hastigt avlidit i en ålder av 71 år.

Hans Knutsson var född i Graningebruk och efter avslutad skolgång flyttade han tillsammans med föräldrar, syster och bror till Bollstabruk. Han fick anställning 1955 vid Graningeverkens såg i Bollstabruk och blev denna arbetsplats trogen till 1971 då han valde att flytta hem till sina gamla föräldrar. De hade efter faderns pensionering flyttat till Bispgården, för dem var han ett stort stöd när de båda drabbades av sjukdom. Bland annat skötte han, med hjälp av hemtjänsten, om sin sjuka mor så att hon inte behövde lämna hemmet för vistelse på någon vårdinrättning utan hon fick sluta sina dagar i sitt hem i huset i Flomyran, Bispgården.

Efter flytten till Bispgården började han arbeta vid Bröderna Gåhlins såg och hyvleri i Graningebruk. Denna befattning innehade han till 1986 då hans längtan ut i skog och mark blev för stor och han började ägna sig åt skogsröjning för olika skogsröjningsföretag. Efter en skada vid röjningsarbete behövde han lättare arbete varvid han fick anställning hos dåvarande Wildslussen som bland annat utförde olika servicearbeten hos pensionärerna inom Ragunda kommun.

De sista åren före sin pensionering avgick han med sjukpension på grund av den knäskada han ådragit sig vid skogsröjningen och som blivit värre med åren.

Sin pensionärstid ägnade han åt fiske och jakt på skogsfågel med sin trädskällare, han var även medlem i Långbodarnas älgjaktslag under åren 1976-85.

Hans Knutsson sörjs närmast av sina syskonbarn Lars och Ulf, sin avlidna systers man Arvid och sin avlidne broders hustru Gunda samt många goda vänner.