Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Furborg

/

I början av februari avled min gode vän Hans Furborg efter en kort tids sjukdom.

Annons

Jag lärde känna Hans redan i slutet av 60-talet då jag arbetade som ombudsman för Centerns ungdomsförbund. Hans Furborg var den verkliga föreningsmänniskan, som alltid ställde upp och engagerade sig i olika sammanhang.

Inom Östersunds kommun kom Hans att inneha många förtroendeuppdrag såsom ordförande i hälsovårdsnämnden, ordförande i verksamhetsstyrelsen, ordförande i kommunrevisionen och 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige.

Hans ord vägde tungt i alla sammanhang, han var jordnära och stod verkligen med båda fötterna på jorden.

Hans åtnjöt ett stort förtroende i breda läger och mötte respekt för sin ödmjuka och sympatiska framtoning. Hans utgångspunkt var alltid verksamhetens och medborgarnas bästa.

Hans Furborg efterträdde mig som borgerlig vigselförrättare 2002 och var mycket populär även i den rollen.

Det är många minnen som jag har från alla år som vi jobbade tillsammans inom kommunen. När lag Peja Lindholm var i VM-final i curling åkte Hans och jag tåg till Gävle för att vara på plats vid ett eventuellt VM-guld. Det blev guld och vi uppvaktade segrarna och fanns på läktaren med en banderoll ”Östersund gratulerar”.

Jag hade förmånen att tillsammans med Hans arbeta i olika organisationer. Sista uppdraget vi hade tillsammans var i maj 2010 då vi åkte till Föreningen Sveriges vattenkraftskommuners stämma i Orebaden i Hälsingland i husbil, Hans var revisor och jag hedersordförande.

Det är med stor sorg och saknad som jag nu inser att Hans inte finns kvar i livet. Jag kommer att bevara alla ljusa minnen från de mer än 40 år som vi fick ha kontakt, arbeta tillsammans inom politiken i Östersunds kommun och trivas tillsammans.

Per Söderberg

Mer läsning

Annons