Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Furborg

Vår avhållne vän Hans Furborg har hastigt lämnat oss.

Annons

För 50 år sedan möttes vi på Alnarp för utbildning till lantmästare. Han var norrlänning och jag från norra Götaland. För en skåning betraktades vi som norrlänningar. Vi upptäckte snabbt att vi hade mycket gemensamt och dessutom hade vi våra rum strax intill varandra.

Hans gick ut som en av de allra bästa i vår lantmästarkurs. Det var en otrolig prestation.

Omedelbart efter utbildningen ville han ha ett arbete. Långt innan han var färdig hade han fått arbete i Norrland med placering i Älvsbyn. Vid flertal tillfällen hade jag glädjen att besöka honom där.

Efter några år i Älvsbyn flyttade ni till Östersund och det fick hela vår lantmästarkurs stor glädje av, eftersom ett av våra jubileer förlades till Östersund. Vi som varit med på flertalet jubileer kommer aldrig att glömma det fina programmet som Hans, stöttad av Astrid genomförde. Det kunde han genomföra eftersom han var så uppskattad i Jämtland och hade ett stort kontaktnät.

För kort tid sedan planerade Hans och jag hur ni skulle resa till vårt 50-årsjubileum i Blekinge i maj månad. Hans glädje var stor att vi snart skulle få träffas igen.

Nu går våra tankar till Astrid och pojkarna med familjer.

Tomrummet efter Hans är stort. Vi är tacksamma för vår fina vänskap.

Göran och Kerstin Hedin

Mer läsning

Annons