Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Eliasson

Min älskade pappa finns inte mer. Han avled 27 september efter en tids sjukdom.

Annons

Pappa föddes i Föllinge där han växte upp med sin far Erik och sin mor Wanda samt sin tvillingsyster Nanna och lillebror Staffan.

Familjen bodde på ”berget” i Föllinge ovanför myren som på vintern förvandlades till skridskobana. I hemtrakterna blev han känd som ”Hasse på berget”.

Pappa har alltid varit tekniskt intresserad, han ritade bland annat en egen vagn som han tillverkade. Han hade ett otroligt minne, både när det gällde datum och telefonnummer men även historia och geografi. Han kunde berätta väldigt detaljrikt om upplevelser under hans uppväxt på gården i Föllinge. Allt som gällde hembygden intresserade honom.

Under större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetade han med att flytta hus och han fick ett nytt smeknamn som senare även blev hans företag, ”Hasse husflyttare”. Det började som en hobby redan på 60-talet men under 70-talet blev det hans heltidssysselsättning. Hans tekniska intresse var avgörande för denna karriär.

När pappa lämnade hembygden i vuxen ålder var det till Östersund han flyttade. Han var en social person som tyckte om att ha liv och rörelse omkring sig.

Pappa hade en underfundig humor som framkallade många skratt och det finns många episoder som jag kommer att minnas med ett leende. Min pappa var generös och omtänksam mot sina kära och nära och han lämnar ett stort tomrum efter sig. Jag kommer att sakna honom oerhört.

Hasses dotter Ingela

Mer läsning

Annons