Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hannah Montana – The movieDen perfekta filmen för målgruppen

/

Biostaden
Genre: Ungdom
Premiär: 1 maj 2009
Med: Miley Cyrus, Emily Osment, Billy Ray Cyrus med flera
Regi: Peter Chelsom
Speltid: 1 tim 42 min
Censur: Barntillåten

Annons

Betyg: 3 Från tv-rutan tar de nu klivet till filmduken, popstjärnan Hannah Montana och hennes alter ego Mylie Stewart – för precis som en Superman behöver en superstjärna en hemlig identitet. Och precis som för en Superman räcker det med en enda liten detalj (glasögon respektive blond peruk) för att hela världen ska bli lurad.

Här har berömmelsen börjat stiga Miley/Hannah till peruken, så pappa skickar henne tillbaka till rötterna, till sin lilla hemstad i Tennessee. Det vankas många förvecklingar när hennes dubbla personligheter krockar, många drattar på ändan och sedan blir det musik.

Filmens budskap är två:

Idealet är att nå den amerikanska drömmen men inte förändras alls (om man lyckas med det ena men inte det andra lyckas man inte alls).

Och meningen med livet att hitta sin inre mjölkspann, hästkärra och gödselstack.

”Hannah Montana – The movie” är som en 14-årig kille; man ska helst vara en 11-årig tjej för att tycka att den är attraktiv, och tjejens pappa håller absolut inte med. Med andra ord: Är du målgrupp kan du inte slita blicken från duken. Är du målsman tittar du mer på klockan.

Mer läsning

Annons