Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna och Kata bjöd på sång och talsång.

Thank God It's Onsdag börjar sakta men säkert gå mot sitt säsongsslut och på scenen denna kväll har vi singer-songwriter Hanna Fruberg och spokenword-artisten Kata Nilsson. Hanna går ut sista året på Birka folkhögskola och har samarbetat en hel del med Thilda Persson(The Mockingbird). Kata Nilsson är en begåvad spokenword artist och henne känner vi igen från Poetry Slam där hon knep en fjärdeplats i riksfinalen.

Uteserveringen på Gamla Tingshuset är nästan fullsatt och Kata inleder kvällen med en dikt som handlar om att bli dumpad. Dikten innefattar både humor och känslor som många kan relatera till. Nästa dikt skrev hon i Italien av hemlängtan, en jämtländsk kärlekshistoria, säger Kata. Sista dikten skrevs 2010 och var tillägnad Jimmy Åkesson och hans syn på invandrare. I dikten beskriver Kata att Sverige är till för alla. Den 28-31 maj tävlar Kata i SM för Umeå.

Hanna är nästa på scen och inleder sitt uppträdande med en egen låt som handlar om att ge sig ut på okänt vatten. "Lake" heter låten och beskriver lycka och oro inför äventyren som väntar. Efter applåderna presenterar hon sin andra låt. Denna är en cover av Tom Rush's låt "Child's song".

Både Hanna och Kata imponerade på publiken med sina uppträdanden och bidrog till en mysig sommarkväll med fågelkvitter, sång och talsång. Nästa onsdag gästar bland annat singer-songwriter-rapparen August Holmgren som var en av finalisterna i årets Musik Direkt. Powerpop-smeden Torbjörn P:son Pettersson kommer också att vara på plats och kanske får vi höra något från hans senaste album.