Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna har skadat (C)

Som gammal Centerpartist är jag orolig över hur partiledningen tänker eller inte har tänkt, när det gäller flykten från Centern till Miljöpartiet bland första gångsväljarna.

När man pratar med dem verkar det som att de ifrågasätter det mesta inom partiets politik, bland annat Hanna Wagenius drogliberala politik som har skadat partiet och som ungdomarna tar helt avstånd ifrån. Och många av förstagångsväljarna har provat på arbetslivet för första gången i sitt liv och fått jobb på bemanningsföretag och restauranger med SMS-jobb, som innebär en stor otrygghet som följd och utan lön i sämsta fall. Ungdomarna är inte dumma, de är pålästa och är helt medvetna om att Centern med Maud och Annie har drivet frågan om en uppluckring av anställningstryggheten och stor rörlighet på arbetsmarknaden för att passa in i regeringen. Det är en en politik som våra barnbarn får prova på, som inte vi som var född på 40-talet behövde uppleva.

Det stora felet vi gjorde i Centerpartiet var att ingå i en högerregering, vad fick vi tillbaka som stödparti, några falska leende från Annie Lööf när hon solar sig i glansen bredvid Reinfeldt och hon blev vinnare och blev minister och partiet får förlita sig på stödröstning. Det är nog dags för oss gamla Centerpartister att rannsaka oss själva, vi ett mossigt parti som står för långt till höger som inte passar in nutidens Sverige.

Bondeförbundare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel