Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna Erikson – en av få nya i landslaget


Svenska Skidförbundet har tagit ut nio herrar och nio damer som ska ingå i landslagets träningsgrupp inför säsongen 2014/2015 där VM i Falun är det stora målet.


Åsarnas Hanna Erikson är en av få nyheter – hon tar klivet upp i A-laget.

A-laget blir en samlad grupp där sprint- och distansåkarna kommer att kampera ihop på lägren och utmana varandra. Några stora förändringar jämfört med ifjol är det inte:

– Vi har utökat herr och damlaget med en plats, från åtta till nio lagmedlemmar i vardera lag. Jonna Sundling, 20 år, från IFK Umeå kliver rakt in i A-laget efter framför allt ett strålande JVM i Val di Fiemme där hon vann sprinten med sju sekunder och avgjorde stafetten åt Sverige, säger Rikard Grip.

– Jonna har mycket hög kapacitet och vi vill redan nu att hon ska få träna med A-laget. Det är en investering för framtiden och en tjej som säkert kommer att bli en uppskattad sparringpartner till våra mer rutinerade åkare, säger Rikard Grip.

Åsarnas Hanna Erikson plockas upp från Team 2015 till A-laget och Sara Lindborg gör comeback bland elittjejerna efter en stark säsong. Ute ur A-laget är Lisa Larsen som slitit med skador och Magdalena Pajala som dock finns med i det merittyngda utvecklingslaget.

På herrsidan är sprintåkaren Simon Persson det enda nya namnet i A-laget. Simon visade flera gånger i vintras, bland annat i Davos, att han har extrem speed under skidorna när han är i form:

– En högintressant talang med hög utvecklingspotential, betygsätter Rikard Grip.

I Team 2015 är det en fin mix där flera förstaårs seniorer tar plats i gruppen närmast under A-laget.

– Det gläder mig att vi nu också har bra återväxt på herrsidan. I JVM:s 10 km klassiskt fick vi in tre man bland de sex bästa. Samtliga tre, Jens Burman, Simon Lageson och Marcus Ruus är nu med i Team 2015, säger Rikard Grip.