Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handledsfraktur kunde vara slutet för stjärnspelaren

En fraktur i handleden hade kunnat vara slutet för Mario Pesuts tid i Jämtland Basket.
– När det hände kom många tankar på en gång, men jag är verkligen glad för det förtroende coachen visar mig och att jag får en andra chans, säger kroaten.

Helgens trippel av träningsmatcher i Luleå fick ett tvärt slut för pointguarden Mario Pesut. Redan i den första matchen mot LF drabbades han av ett handledsbrott.

– Jag kastade mig efter bollen och kolliderade med en spelare ... det är sånt som händer i sport.

– Det gjorde rejält ont, men sen gav det med sig ganska snabbt. Jag trodde nog inte att det var så illa i alla fall, säger Pesut.

Men beskeden från röntgenplåtarna var ett annat. En fraktur på ett ben i handleden var läkarnas dystra besked.

– I det läget kom många tankar på en gång. Jag blev väldigt besviken, det kändes tungt ... och visst var jag nervös för vad det skulle innebära för min plats i Jämtland Basket.

Nervös att klubben skulle bryta kontraktet?

– Ja, vi basketspelare är ju ständigt utsatta för den risken. Men jag fick direkt andra besked av coachen, han sa på en gång att det här skulle ordna sig.

Och så blir det alltså – Jämtland håller som bäst på att slutföra förhandlingarna med en tillfällig ersättare.

Och Mario Pesut kan fokusera på sin rehabilitering.

– Om tio dagar ska läkarna ta bort det här gipset för att kolla hur läkningen går. Sen får jag ha gips i två veckor.

– Men det är min vänstra hand, så jag kan ju redan nu skjuta med högern. Och springa går också bra så det ska inte vara några problem att hålla formen.

Men prognosen är att det ska ta åtta veckor innan du är tillbaka, hur kommer det här påverka ditt spel i vinter?

– Jag hoppas att läkarna har tagit i lite. Men visst, jag kommer att missa de första matcherna och det är bara att acceptera. Fast i och med att jag kan träna ganska bra ändå så tror jag inte det kommer påverka mig så mycket.

Vad tycker du om din första tid i Östersund?

– Nu har min flickvän precis kommit hit så det är toppen. Och jag gillar Östersund, staden påminner om min hemstad i Kroatien. Basketmässigt ser jag det här som ett steg upp jämfört med i fjol då jag spelade i Örebro.

Ser du Jämtland som ett slutspelslag?

– Det är svårt att sia om framtiden i och med att vi är ett så ungt lag ... det vi kan lova är att vi kommer att vara ett hot för alla lag.

– Vi kan slå alla ... speciellt här hemma tillsammans med fansen, säger Mario Pesut.