Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Handlarna bör protestera mot planerna i Lillänge"

Handlarna i centrala Östersund bör manifestera mot politikernas planer i Lillänge. Det tycker Lennart Ögren, som driver en blomsterhandel.

– Vi kan handel och jag hoppas politikerna lyssnar på oss.

De politiska planerna på att exploatera ytterligare i Lillänge och göra om betongstationen till en plats för mer handel kommer skapa en obalans mellan cityhandeln och externhandeln enligt Lennart Ögren.

Han har tidigare varit positiv och jobbat intensivt för utvecklingen i Lillänge, men nu tycker han att Östersundshandeln är på väg att gå i en fälla.

– Vi var väldigt tydliga med att vi måste ha en balans mellan cityhandeln och den externa handeln och inte ska göra samma misstag som Sundsvall har gjort med Birsta, där är det en överetablering, säger Lennart Ögren.

I mars kommer ett nytt tillfälle att få lämna synpunkter på planerna i Lillänge innan beslut fattas.

Lennart Ögren tror att handlarna kanske behöver göra mer än den skrivelse som redan har formulerats.

– Jag tror inte att den skrivelsen räcker. Vi borde manifestera på ett tydligt sätt. Kanske är det så att vi ska samlas allihop med plakat och gå upp till rådhuset och tala om vad vi står för, säger Lennart Ögren.

Är du beredd att ta initiativ till en sådan manifestation?

– Absolut. Vi måste ta vara på tiden och ge vår syn på det hela. Vi kan handel och jag hoppas att politikerna lyssnar på oss. Det finns ingen som kommer vara vinnare på att vi får en massa tomma lokaler och företag som går omkull.

Han tror sig ha stöd från flera handlare i centrum. På tisdagskvällen presenterade han sina idéer på ett möte med flera handlare från centrala Östersund. Peter Martinek, cityledare, var en av dem som höll i mötet och han delar Lennart Ögrens synpunkter.

– Jag tycker att det är helt rätt. Jag har fått känslan av att politikerna redan har bestämt sig, och det är skrämmande. Man borde titta mer vad som händer i centrala Östersund innan man skenar i väg, säger Peter Martinek.

Lennart Ögren efterlyser mångfald och stort utbud i centrala Östersund, det är vad han tror kommer locka kunder.

– Jag hör många besökare till Östersund som säger att staden är så charmig eftersom det är nära till allt. Här kan man bo, äta, shoppa, göra allt på liten plats. Gör vi nu misstag att bygga ut externhandeln alldeles för mycket kommer vi utarma stadskärnan, så är det bara, säger han.