Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handlare: Vad de gör på ”Nabocrash” och vad vi gör här är skilda saker

Det rör på sig i Storlien. Coop Konsum vid E 14 byggs ut för 20 miljoner. Och inne i byn fylls gamla konsum upp med flera nya butiker.

Annons

Sedan konsum flyttade ut till E14 har de gamla konsumlokalerna vid torget i Storlien gapat tomma vilket gett bycentrum ett ödsligt intryck. Under Lars Nilssons livstid hittades inga nya hyresgäster.

Men nu börjar det röra på sig även här. En handlare har redan flyttat in, det är entreprenören Ronny Juhlin och affärspartner Jonas Cohen som driver lågprisbutik på hörnan. Och det är bara början.

Fastighetsägaren har på uppmuntran av hyresgästerna rustat upp och byggt nya snygga entréer och flera butiker är på väg in. Vilka vill man på lågprisbutiken inte avslöja än. Men snart får vi veta, säger Cohen.

30-gradiga kylan håller kunderna borta denna dag så näringsidkarna har tid att prata.

LT passar på att fråga alla om köttskandalen i Storvallen påverkat byn? Få vill uttala sig direkt om den saken. Men den samlade meningen är:

– Vad de gör på ”Nabocrash” och vad vi gör här, det är skilda saker.

Storlien är en by där man får skapa sin egen lycka, inget serveras gratis. Så driftighet är en beundransvärd egenskap i byn och sådan har Johansen visat prov på under alla sina år här. Men, som någon uttrycker det:

”Det är synd att han tycker han måste ta genvägar ...”

Ute vid E14 är ombyggnaden av Coop Konsum i full gång. Ägaren Konsum Nord satsar 20 miljoner på att göra butiken större, ljusare och mer attraktiv. Just nu lägger man om golvet i entrén. Här ska det bli ett nytt bageri, nya diskar för chark och kött.

Personalen i butiken är försiktiga med att tala med pressen. De ringer i stället butikschefen, Ann-Charlotte Lind, som för tillfället inte är där.

LT:s fråga om kunderna är mer försiktiga än vanligt när det gäller köttinköp lämnas obesvarad:

– Det där har ingenting med oss att göra. Det är dem, vi är vi.

Lind är jätteglad över ombyggnaden, som ska bli färdig i tid till en planerad återinvigning av butiken våren 2011.

Det ska bli en fräsch och inspirerande butik, säger hon.