Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handläggaren: Det går inte att göra undantag

Fredrik Jonasson på Härjedalens kommun har skrivit beslutet om att skolskjutsen för Annie Eskilsson bara gäller under vinterperioden.

– Det går inte att ta hänsyn till mammans situation. Den har ingen betydelse för beslutet, säger han.

Handläggaren Fredrik Jonasson på Härjedalens kommun uppger att han förstår att mamma Anneli Persson blir frustrerad.

– Klart att det är jobbigt att när man ringer till en myndighet och så får man bara nej. Och klart att hon tycker att vi är ena jäkla idioter. Det förstår jag, säger han.

Någon möjlighet att göra undantag från kommunens regler ser han inte.

– Vi måste försöka ha någon sorts samsyn i trafikfrågor.

Annelie Persson tycker att E45:an utanför deras hus är trafikfarlig. Vad är det som får dig att göra en annan bedömning?

– Vi tycker att eftersom vägen är breddad, med väldigt bra siktförhållanden och upplyst så är den, fram till vecka 44 och efter veckan 13, inte trafikfarlig. På vintern smalnar vägen av och då bedömer vi att det behövs skolskjuts.

Fredrik Jonasson uppmanar Anneli Persson att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

– Vi skickade med en beskrivning på hur man överklagar. Det räcker med att man skriver några rader in till rätten varför man tycker beslutet är fel. Det finns ingen prestige från min sida att ha rätt. Jag skulle tycka att det vore bra om det kom en prövning. Det här är kniviga fall.

Vad säger du till de som tycker att det låter mer än lovligt byråkratiskt att skolskjutsen bara får ta med den ena systern?

– Alla elever i kommunen upp till tredje klass får åka skolskjuts om de har mer än två kilometer till skolan. Från fyran så är det tre kilometer som gäller. Det är därför som den yngre systern har skolskjuts och inte den äldre.

Hur kommer det sig att Härjedalens kommun inte tar någon hänsyn till att Anette är sjuk?

– Hennes livssituation varken kan eller ska jag inte ha någon uppfattning om. Det är inte en del av beslutet. Även om jag kan förstå att man kan känna en viss oro om man ska skriva till förvaltningsrätten.

På Mohlins buss som har skolskjutsen uppger man att de kommer att låta den äldre systern åka de 2,2 kilometerna trots att hon inte egentligen har rätt till det. Tänker du försöka stoppa det?

– Nej. Absolut inte. Det finns ingen anledning att jag skulle försöka hindra henne om det finns plats i taxin.