Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handla hemma

Den 20 september stängde Icabutiken i Föllinge. Orsaken var dålig lönsamhet och det berodde på för litet kundunderlag. Jag tror inte på att kundunderlaget är problemet utan problemet är att alltför många fraktar sina pengar till Östersund för där är utbudet mycket större framförallt av saker som vi inte behöver men som vi ändå köper. Frågan är, hur ska man få bygdens befolkning att vara sin hemaffär köptrogen?

Den som är lite upp i åren minns att för några årtionden sedan fanns det fyra livsmedelsbutiker i Föllinge. Det fanns slakteri och mjölkaffär och två bagerier dessutom fanns det små butiker i flera av utbyarna och de flesta klarade sig bra. Visserligen var befolkningsunderlaget betydligt större men å andra sidan levde många i självhushållets anda och det var smått om pengar.

En affär är något av bygdens mittpunkt och vi får hoppas att frågan får för bygden en positiv lösning. Alla som är måna om sin hembygd och vill att den skall utvecklas, handla på den affär som för förhoppningsvis ska återuppstå. Far inte till stan med pengarna!

Th. Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel