Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handikappade kräver: Lagstifta mot otillgängliga lokaler

På lördag, den 29 maj, marscherar handikapprörelsen på tre orter i länet, i Strömsund, Svenstavik och Östersund.

– Vi vill på detta sätt protestera mot diskrimineringen av handikappade, säger Gunhild Ragnvaldsson, ordförande i FUB Strömsund.

För åttonde året i rad går den samlade handikapprörelsen i länet ut på gator och torg. De har tröttnat på att så många lokaler och samhällsfunktioner fungerar dåligt för den stora grupp medborgare som är rörelsehindrade, synskadade eller på annat sätt begränsade.

I Strömsund kommer man att samlas vid kommunkontoret och marschera Storgatan ned. Under lördagen pågår också Köpmannamarknaden varför mycket folk kommer att vara i rörelse och många aktiviteter pågår samtidigt. Gunhild Ragnvaldsson berättar att marknadens arrangörer lovat lämna en timmes lucka i sina arrangemang för att handikapprörelserna ska få komma till tals:

– Vi vill att lagen fastställer att otillgänglighet utgör en diskriminering av en mängd människor. Våra grannar, Norge, har redan en sådan lagstiftning. Det är dags att man börjar ta detta samhällsproblem på allvar även hos oss.