Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handel ger Östersund jobb

För oss Socialdemokrater är det viktigt att utveckla Östersund med fler jobb, bostäder och en riktigt god välfärd. Fler jobb ger mer skatteintäkter som vi kan satsa på bättre välfärd och kommunal service. Våra motiv är öppna och tydliga - vi vill skapa fler jobb i centrum, i Lillänge och i resten av kommunen. Östersund har en stor bredd bland företagen och två näringsgrenar som växer är besöksnäringen och handeln som står för ca 10 procent av alla arbetstillfällen i kommunen.

Östersund är en besöksort med fantastiska möjligheter. Kommunen kommer att fortsätta sitt stora engagemang i att göra city attraktivt. En fin, attraktiv stadskärna med sjudande stadsliv är lika viktigt för oss som bor här som för besökarna. För att lyckas krävs samarbete mellan fastighetsägare, handlarna, andra aktörer och kommunen. Av de 50 punkterna i Centrumutvecklingsplanen har kommunen genomfört 35 av de knappt 40 som vi har ansvar för. Vi tror dock att utredningarna visar rätt - att en utökad handel lockar ännu fler besökare till både city och Lillänge - inte minst utifrån att vi plockar hem mer pengar från handel utanför länet. Utredningarna visar att vi redan har tagit hem cirka 100 miljoner kronor till länet, och att cirka 100 miljoner kronor till kan plockas hem. Det ger jobb här, och inte på andra ställen!

Vi vill ha en hållbar kommun. Därför är det viktigt med Handelspolicyn som visar att det ska vara en sammanhållen stadsdelshandel i Lillänge, endast tre kilometer från busstorget.

Odenskogs intresseförening, Moderaterna och Folkpartiet vill att handeln ska släppas fri i hela Odenskog, vilket skulle innebära flera hundra tusen kvadratmeter handel, eller minst ett nytt Birsta. Det klarar inte Östersund. Det blir för stor omfattning och alldeles för splittrad handel. Det är heller inte bra för centrum, eftersom det innebär färre besökare till Östersund. Därför kan vi socialdemokrater aldrig säga ja till en helt fri handel i Odenskog.

För oss förtroendevalda, som har till uppgift att ta ansvar för hela kommunens bästa, är det självklart att göra vad vi kan när någon vill investera i Östersund. Både lokala, nationella och internationella företagare är välkomna! Företag som kommer utifrån och som väljer att investera i Östersund skapar jobb. De sprider också goda erfarenheter från Östersund, som gör att andra företag hittar hit och väljer att investera i kommunen. Lokala företag får större kundunderlag och kan själva investera för att växa med fler jobb.

AnnSofie Andersson (S)    

Mona Modin Tjulin (S)      

Anders Edvinsson (S)    

Emil Burman (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel