Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill utveckla Änge

Lokalen som Samhall tidigare hade i Änge kan nu bli upp till tio kontor för mindre företag.

LT har tidigare berättat att Kalle Bäckwall som står bakom Offerdalsföretaget K Bäckwall AB har köpt Samhallokalen i Änge. Nu vill han göra företagshotell i byggnaden som stått tom ett år.

– Jag tror att det finns ett behov eftersom de här möjligheterna inte finns i dagsläget. Hyresgästerna skapar tillsammans ett nätverk och det kan ge plats för nya företag, säger Kalle Bäckwall.

Det krävs en ombyggnad av lokalerna eftersom det var industriverksamhet som bedrevs där tidigare.

– Jag kan tänka mig att man gör cirka 8-10 mindre företagsenheter. Eftersom ingenting är gjort i lokalerna så finns det utrymme för eventuella intressenter att påverka planlösningen, säger Kalle Bäckwall.

I dag är det ett problem med lokaler för de som startar egna företag. Många jobbar hemma och har sitt garage som verkstad.

– Lokalen har varit till salu länge och många i bygden har tappat hoppet om att något kommer hända där. Företagandet ökar och lokaler är en bristvara i den här kommunen, säger Anna-Carin Svedén, näringslivschef Krokoms kommun.

Den 7 november kommer det att vara en informationsträff i lokalen där det ska diskuteras vad det finns för möjligheter.

– Det finns många duktiga och kreativa småföretagare i Offerdal. Målet med mötet är att jag vill lyssna till vad det finns för tankar och behov. Jag kommer inte börja göra något om det inte finns ett klart intresse, säger Kalle Bäckwall.