Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill fånga upp ratade hockeyjuniorer

Ratade av ÖIK står nu flera hockeyjuniorer i länet utan klubbadress.
Det vill juniortränaren Mats Palmqvist ändra på.
– Jag har haft planer på att starta en ny ishockeyförening i länet, berättar han.

Mats Palmqvist har jobbat som ungdoms- och juniortränare under flera säsonger i ÖIK. Ett fåtal av spelarna han har haft hand om har fått chansen i A-laget. Andra har under de två senaste säsongerna gått till Brunflo IK. Men Brunflos beslut att inte försöka kvala sig kvar i division 1 till nästa säsong (på grund av ekonomiska skäl) lämnade flera ambitiösa unga killar ute i kylan.

– I dagens läge är det en eller två personer i ÖIK som bestämmer över killarnas framtid. Det är en elitsatsande klubb och då kommer spelare att ratas – jag säger inget om det. Men många har fortfarande chansen att bli riktigt bra hockeyspelare och då måste de ha någonstans att ta vägen, säger Mats Palmqvist, som oroas över utvecklingen i länet.

– Det var inte alls bra för hockeyn att Brunflo drog sig ur, säger han.

Under våren har han haft långt gångna planer på att starta en ny ishockeyförening i länet med en seriös A-lagssatsning.

– Problemet är att det måste finnas en ungdoms- och juniorverksamhet för att klubben ska få spela i division 1. Då blir det en väldigt stor apparat att dra i gång. Det krävs en stor organisation styrelse, tränare och lagledare, berättar han.

Nu för han i stället en dialog med Nälden och Brunflo om att få till en elitsatsning.

– Vi får se vad det landar i. Just nu vill jag inte säga något mer. Men det behövs fler lag. Det är inte bra att ÖIK är ensam i division 1. Många av killarna som har blivit ratade av ÖIK är inte nöjda med att spela i division 2. De har fortfarande väldigt starka ambitioner, och det måste vi ta till vara på.