Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill bygga ett hus på månen

Han har placerat en röd liten stuga 13 meter upp i största trädet i stadsparken i Västerås, och en annan under vattnet i Mälaren. Nästa lilla röda stuga vill han uppföra på månen. På lördag berättar Mikael Genberg om sitt projekt i Östersund.

Annons

Det är Sveriges konstföreningars Jämtland/Härjedalsdistrikt som bjudit in den spektakuläre husbyggaren som för övrigt är sonsonson till en av länets mest välkända konstnärer, Anton Genberg.

I samband med distriktets årsstämma anordnas en konstbildningsdag, där Mikael Genberg kommer att presentera sitt månprojekt. Ett projekt som han drivit sedan början av 2000-talet, och för vilket han lyckats frälsa påfallande många så kallade maktens män.

Förre landshövdingen, numera SR-chefen Mats Svegfors är en av projektets tillskyndare. Socialdemo- kraternas förre partisek- reterare Lars Stjernkvist, Wallenbergarnas rådgivare Erik Belfrage och miljöpartiets språkrör Peter Eriksson är några andra.

– Mikael Genberg måste höras, säger Jämtlandsdistriktets ordförande Anders Rasmusson som är mäkta stolt över att ha lyckats locka denne utstickare i konstvärlden till Östersund.

Mer läsning

Annons