Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han välkomnar dig ombord

Motorer som puttrar, segel som surras fast och ett båtfolk som säger välkommen ombord.
Ja det är faktiskt sant, i helgen behöver du inte själv ha en båt för att uppleva Storsjöns böljande vågor.

Det startade egentligen som en idé redan förra sommaren. Men projektledaren Pär Åsgårdh är ärlig:

– Det var lite mycket att rådda ihop och sen spelade ju Östersund mot Hammarby och det kunde jag ju bara inte missa, säger han och skrattar.

Men på lördag blir det äntligen av, Båtens dag. En familjedag i Kungsgårdsviken som båtklubbarna runt Storsjön bjuder in till.

– Vi vill och hoppas att det kommer människor som inte själva har en båt, men som gärna vill se och uppleva båtar ändå, säger Pär.

För intresset för båtlivet och att åka båt är stort runt Storsjön menar Pär. Men självklart skulle det kunna vara större.

– Vi vill ju även med den här dagen visa upp oss också, visa att vi finns, säger han.

Förutom att Båtens dag kommer vara en familjedag så är dagen också tänkt att vara en prova på dag.

– Man kommer få gå ombord på båtarna och få följa med ut. Allt utom en åktur med en av de större ribbåtarna kommer att kosta, annars är allt gratis, säger han.

För vad sägs om båtar som katamaran, små racerbåtar som går att jämföra med en racerbil, segelbåtar och en mindre ribbåt. Utöver alla båtar kommer det vara loppis på tema båt, en flytande båtmarknad och hoppborg för de minsta.

– Jag vet att det är några båtar, en stor bland annat, som kommer att vara till salu. Så vem vet, kanske det blir någon båt som byter ägare på lördag, säger Pär.

Men du, det här med vädret då?

– Det kommer bli bra väder, 16 grader varmt och lite blåst. Det har vi bestämt.