Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han smög sig på seger i poker-DM

Efter mycket tålamod och många koppar kaffe vann Limpan72, eller närmare bestämt Anders Lindström, distriktsmästerskapet i onlinepoker under söndagsmorgonen.

– Jag sade till min son innan jag satte mig framför datorn att nu ska jag visa vem som är bäst i Jämtland, säger Anders Lindström som bor i Östersund.

Och efter flera veckors kvalspel gjorde över två tusen personer under lördagskvällen upp om förstaplatserna i distriktsmästerskapen. Enligt Svenska spel är det rekord. I Jämtland deltog cirka 40 spelare.

Anders Lindström må ha varit kaxig inför sonen, men när han var klar för finalbordet och det var 10 spelare kvar trodde Anders inte att han skulle orka ända fram.

– Spelen är mer långsamma än vad jag är van vid och det krävde en hel del tålamod. Men när vi bara var tio kvar kände jag att det nog kunde gå och jag fick ny energi, säger han.

Strategin inför finalen var att smyga sig till finalbordet och enligt Anders Lindström låg han sist ända fram till finalbordet då han vann två potter på raken. Då vände spelet.

– Jag är i vanliga fall en väldigt ödmjuk person så att gå in i tävlingen och kaxigt säga att jag är bäst var inte likt mig. Kul att jag fick rätt, säger Anders Lindström.

I och med att han vann DM är han direktkvalificerad till SM i november.