Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han ska stoppa Crosby

Det snackas mycket matchen i matchen mellan målvakterna Henrik Lundqvist och Carey Price.

Men det finns andra som får nyckelroller, som Niklas Kronwall och Sidney Crosby.

Lagkapten Kronwall har varit en av Tre Kronors stora ledare på isen under den här turneringen och med sitt fysiska spel har han satt standarden på matcherna med hårt jobb och fantastisk defensiv.

Nu ställs han inför sin största utmaning hittills i detta OS.

Han måste stoppa Sidney Crosby.

– Det är svårt då han är helt komplett som spelare. Kanada har dessutom otaliga spelare som är snudd på lika bra. Vi fem på isen måste göra ett jobb tillsammans, ligga nära och ta bort ytor för dem.

Sidney Crosby kallas i dag världens bäste forward och Kronwall öser beröm över Kanadas och Pittsburghs kapten.

– Det är svårt att möta honom. Han är otroligt stark, han har en inställning som väldigt få har och han vill hela tiden något mer.

– Crosby är dessutom väldigt skicklig med pucken. Kort sagt, han är en helt komplett spelare.

– Han surnade till när han var lite yngre, men nu har han lärt sig och han blir faktiskt bara ännu bättre. En sådan kille är svår att få ur balans.

I Kanadas bås står Mike Babcock, Kronwalls tränare i Detroit.

– En tränare som alltid är otroligt förberedd. Han spenderar massor av timmar på rinken varje dag, han läser på och han gör allt för att vinna, säger Niklas Kronwall.

Men att Tre Kronor ska ha någon fördel av att Kronwall, Jonathan Eriksson, Daniel Alfredsson och Gustaf Nyquist vet hur Babcock vill se sitt lag spela, tror inte Kronwall riktigt på.

– Men vi ska gå igenom matchvideos nu och kan vi tillföra något så ska vi göra det, säger Tre Kronors lagkapten.

Per Hägglund