Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han ska få en kamera i nacken

En professor i fotografi ska låta operera in en kamera i sitt bakhuvud.

En professor i fotografi ska låta operera in en kamera i sitt bakhuvud. Under ett år kommer kameran ta en bild per minut som ska visas på museet i Qatar. Men när professorn undervisar måste han täcka över objektivet i nacken med ett linsskydd.

Wafaa Bilal, professor i fotografi vid New York University, ska inom kort förvandla sig själv till ett mänskligt stativ. Han ska operera in en kamera i bakhuvudet. Kameran som är ungefär en tumnagel stor ska fästas i huvudet genom ett piercingliknande tillbehör.

Med en minuts mellanrum kommer Bilal fotografera sin bakomliggande omgivning under ett år. Konstprojektet heter "The 3rd I". Bilderna ska streamas till bildskärmar upphängda på Arab Museum of Modern Art i Qatar med start i december.

Det kommande projektet har skapat debatt på skolan. Inte för att professorn ska operera in en kamera i sitt huvud, utan för att ledningen är orolig för elevernas reaktion.
- Självklart vill vi inte att studenterna ska känna sig konstant övervakade, säger en anställd på New York University till The Wall Street Journal.

Efter diskussioner har Bilal gått med på att täcka över objektivet med ett linsskydd när han vistas på skolans område.

Läs mer om Wafaa Bilal.

 


/Amy Lagerman

Kamera & Bild