Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han minns inte våldtäkten

Kvinnan vaknar och har blivit våldtagen i sömnen. Mannen hävdar att även han sov när det hände.

De träffades över internet, kvinnan och den drygt 25-årige mannen. Den här kvällen i början av april i år bestämmer de sig för att träffas. Mannen kommer hem till kvinnan. Kvällen leder fram till en våldtäkt som mannen nu döms för.

De ser en film på TV och mannen som har sitt jobb i närheten föreslår att han ska sova över. De går och lägger sig i samma säng men under varsitt täcke. De har inte rört vid varandra något särskilt. Inga sexuella anspelningar har förekommit.

När kvinnan plötsligt vaknar är hennes trosor nere vid knäna. Mannen har rört vid henne och genomfört ett samlag när hon sov. Han har våldtagit henne. Detta styrks av teknisk bevisning.

Kvinnan går ut på balkongen. Hon hör av sig till en vän som ringer polisen. Mannen går ut och frågar om hon inte ska komma in igen.

Mannen hävdar att han inte minns något det inträffade. Han tror att han kan ha gjort det i sömnen. En professor i psykiatri måste kopplas in i målet som säger att det absolut skulle vara möjligt att genomföra ett samlag i sömnen. Däremot skulle det inte vara möjligt att föra ett resonemang och till exempel prata om att kvinnan ska komma in från balkongen igen.

Mannen döms nu till två års fängelse och får betala skadestånd på drygt 100 000 kronor.