Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnar politiken för kärleken

Owen Laws, MP i Krokom, som lämnar politiken helt.

Owen Laws har varit en tongivande politiker i Krokom och för sitt parti i ganska precis 20 år. Nu har han sagt upp bostaden och blir kvar i Krokomspolitiken fram till årsskiftet.

– Det är dags för mig att gå vidare och ta en timeout från politiken. Jag har sagt att jag nu avslutar en lång period av politisk värnplikt.

Vart ska du ta vägen?

– Jag har hittat kärleken i Umeå så det är dit jag flyttar.

Är du less på politiken?

– Nej, jag trivs bra i arbetet som politiker. Men jag vill ha min fritid tillbaka och jag har aldrig haft den förmågan att inte bli uppslukad av politiken. Jag har inte haft någon annan fritidssysselsättning än fjällvandring under de här åren.

– Nu ska jag satsa på att etablera mig på arbetsmarknaden.

Vad blir det då?

– Jag är samhällsvetare i botten. Tillsammans med mina politiska erfarenheter finns det mycket jag kan göra. Projektledning, samhällsplanering, vindkraft och projektering.

– Jag passar in i offentlig sektor ganska lätt om jag klarar konkurrensen med folk som har mer arbetslivserfarenhet på papper. Jag har en otrolig kunskap om politiskt styrda organisationer.

Kan du säga några ord om dina 20 år i politiken i Krokom?

– Det här har varit den bästa tiden i mitt liv. Jag är jättetacksam att jag har haft den här möjligheten och jag tror att jag har varit en bra och positiv kraft i politiken i länet.

Vad ska du göra när du nu får satsa mer på fritiden?

– Jag vill lära mig folkdans, lära mig flera språk och skriva mer. Jag har ju återupptagit mitt diktskrivande och det känns otroligt bra.