Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han förlänger med ÖIK

Joel Åkesson, 22, blir den andra utespelaren som förlänger kontraktet med Östersunds IK inför nästa säsong.

Det blir en tredje raka säsong i ÖIK för forwarden Joel Åkesson som återvände till klubben 2012 efter spel i bland annat Linköping och Kallinge/Ronneby.

Så här säger sportchefen Markus Åkerblom till klubbens hemsida:

– Joel är en fantastisk rollspelare som man kan använda i alla roller, så väl powerplay som boxplay och det är tacksamt att ha sådana spelare i sitt lag. Han har en enorm potential offensivt och han ska få jobba vidare med att utveckla sig för att bli en bra offensiv spelare.

Åkesson, som gjorde 17 poäng på 46 matcher denna säsong varav 9 mål hoppas att laget ska ta nya kliv till hösten.

– Vi ska allra minst ta oss längre än ifjol. Vi har en gyllene möjlighet att slåss om en plats uppåt, bli ett stabilt topplag och en seriös utmanare till att kvala. Det är det vi har som vision och mål och förhoppningsvis tar vi ytterligare steg nu, säger han till ÖIK:s hemsida.

Efter Tobias Falk blir Joel Åkesson den andra utespelaren som är klar för fortsatt spel. Även målvakterna Johan Berge och Tim Juel har kontrakt med ÖIK.