Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fixar boaormen till Alice Cooper

/
  • Just nu är Ormet med sin ägare Dan i Venjan, men hon kommer snart till Östersund.
  • Sven Einebrant har 16 skallerormar. (Ormen på bilden har ingenting med Alice Cooper att göra.) Det var Sven som hjälpte Yran att kontakta Dan Westman i Dalarna.

Hon heter Ormet, är närmare en och en halv meter lång och bor i Dalarna. Säg hej till boaormen som kommer att få kramas med Alice Cooper.

– Det känns jävligt stort, säger Sven Einebrant.

Annons

Allt började i lördags. Då fick Storsjöyrans Stefan Kauppi i uppdrag att hitta en kramgo vän till legendaren Alice Cooper och hans skräckshow på Stortorget. Han lade ut en efterlysning på Facebook: "Jag visste det skulle komma. Jag behöver en boaorm nästa lördag. Tips någon? (Bör vara tam, Zoo-ormar brukar inte funka så bra)."

Efter några fruktlösa tips kom lösningen. 31-årige Sven Einebrant från Svenstavik kände dalmasen Dan Westman, ägaren till tioåriga kungsboan Ormet, som direkt svarade ja på frågan om han kunde tänka sig att låna ut sitt husdjur till Alice Cooper.

– Kul grej! Jag har vuxit upp med Alice Coopers musik, säger Dan Westman, som har ett 20-tal ormar, både giftiga och ogiftiga, hemma i Venjan i Dalarna.

Är Ormet en trevlig orm?

– Ja, hon är snäll och lugn. Fast man kan ju aldrig veta säkert med ormar. Även en orm som aldrig har huggit sin ägare på 15 år kan plötsligt göra det. Jag har klarat mig bra, säger Dan Westman och får medhåll av Sven.

– Hon är hanterbar, så det ska nog gå bra på lördag. Jag har hållit på med giftormar i fem år och har aldrig råkat ut för någon incident, säger Sven Einebrand.

Kompisduon kommer tillsammans att överlämna kungsboan till skräckens mästare på lördag efter midnatt.

– Alice Cooper är en av mina främsta idoler inom hårdrocksvärlden, så det känns jävligt stort! säger Sven Einebrant.

Annons