Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han brinner för det gamla – spelar filmmusik från förra seklet

/
  • Estradören och sångaren Mattias Enn framträder i helgen på två ställen i länet.   Foto: Studio Lindström

Estradören och sångaren Mattias Enn framträder i helgen tillsammans med orkestern Astoria i Tavnäs föreningshus och på Storsjöteatern.

Annons

Det är Folkets Bio Regina som arrangerar föreställningen Säg det i toner – Svensk filmmusik från förra seklet. Mattias Enn besökte föreningshuset i Tavnäs i veckan.

– Det är bland det finaste jag har sett, säger han.

Det var efter att Mattias Enn framträtt på Storsjöteatern i november i fjol som Ola Hanneryd på Folkets Bio Regina kontaktade honom. Han var intresserad av att samarbete.

– Ola tände på idén att ta hit mig och orkestern. Med hjälp av pengar från Filmpool Jämtland och Östersunds kommun kan vi genomföra det här nu, säger Mattias Enn.

Han börjar helgen med en danskväll Tavnäs föreningshus på lördag. Där framträder han tillsammans med orkestern Astoria. Mattias Enn kan utlova både skönsång och allsång.

– Jag hoppas att det kommer många för det vore kul att se en sådan gammal miljö leva upp igen.

Tavnäs föreningshus byggdes för mer än hundra år sedan. Inne i huset finns läktare och scen med tillhörande specialtillverkade kulisser. Mattias Enn har i veckan besökt föreningshuset för att titta på lokalerna och han är imponerad.

– Det är så vackert och välbevarat, säger han.

På söndagen är det dags för föreställningen Säg det i toner – Svensk filmmusik från förra seklet på Storsjöteatern.

Publiken kan vänta sig melodier av Jules Sylvian, Karl Gerhard, Georg Enders, Gösta Stevens, Zarah Leander och Åker Söderblom. Mattias Enn har tidigare turnerat med orkestern Astoria och de har haft ett tiotal konserter tillsammans.

Mattias Enn har i många år underhållit Stockholmspubliken med sina kavalkader med sånger från förr. Han har också uppträtt på Allsång på Skansen.

I sommar har han spelat i ”Så tuktas en argbigga” av William Shakespeare. Där debuterade han som skådespelare för första gången utan att sjunga, vilket han gärna gör igen.

– Det var intressant. Jag hoppas få göra det igen, säger Mattias Enn.

Mer läsning

Annons