Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir vd för två byggvaruhus i Östersund

Oscarson Invest, ägare av byggvaruhuset XL-Bygg Fresks, köper Gärdin & Persson.
– Familjen Hörnell är oerhört nöjda att sälja till ett jämtländskt familjeföretag som Oscarson. Det här blir bra, säger Leif Lindholm vd på XL Bygg Fresks.

Visionen från Oscarson Invest att expandera inom byggmaterialbranschen har vuxit sig allt starkare sedan 2010.

– Vi växer och det viktigaste för oss är att vi nu blir två starka jämtländska företag. Det är också oerhört viktigt att G&P med sitt starka varumärke behåller samt förstärker sin ställning hos kunderna, säger Leif Lindholm, som i och med köpet blir vd för både Fresks och G&P.

Enligt Leif Lindholm finns det dock stora skillnader mellan XL Bygg Fresks och Gärdin & Persson.

– Gärdin & Persson har de senaste åren minskat sin omsättning och sin personal, medan Fresks har ökat. Mitt fokus blir därmed att initialt fokusera mer på Gärdin & Persson, säger han.

Leif Lindholm påpekar att Gärdin och Perssons styrkor ligger bland annat inom lås och säkerhet, arbetskläder och att de har en stark industridel. Medan Fresks går bäst inom bygg, golv och färg.

– Vi kommer att fortsätta att konkurrera samtidigt som vi kompletterar varandra på ett fint sätt. Vi hade aldrig tagit steget till detta förvärv såvida vi inte hade trott på det.  

Tillträdesdag är 5 maj. 

Bildtext:

"Den gemensamma nämnaren blir jag", säger Leif Lindholm som i och med köpet nu blir vd för både XL-Bygg Fresks och Gärdin & Persson. Två jämtländska familjeföretag som har funnits i Östersund sedan 1862 och 1903.