Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir Härjedalens nya oppositionsråd

Moderaterna gjorde ett bra val i Härjedalen och därför kommer nu också partiet att få tillsätta posten som oppositionsråd.

Annons

Det blir Benny Tronsson (M) i Funäsdalen, som tar ett steg uppåt i den politiska karriären.
– Det ska bli en jätteintressant utmaning, säger han.

Moderaterna har tillsammans med de två andra oppositionspartierna Vox Humana och Kristdemokraterna inlett en valsamverkan, som innebär att man fördelar platserna mellan varandra i kommunala styrelser och nämnder.

– Och eftersom Moderaterna är största oppositionspartiet är det också vi som får oppositionsrådsposten, säger Benny Tronsson.

– Vi får genom samarbetet med VH och KD maximal utdelning.

Det troliga är också att trepartisamarbetet kommer att utestänga Sverigedemokraterna från nämnder och styrelser.

– Vi har från centralt håll blivit tillsagda att inte på något sätt samarbeta eller samverka med Sverigedemokraterna, som står för en rasistisk politik. Därför vill vi inte ha med dom att göra och det gör nog heller inte de andra partierna i fullmäktige.

– Enligt min mening, säger Benny Tronsson, är Sverigedemokraterna ett parti som överhuvud taget inte behövs i Härjedalen. Men tydligen är det en del väljare som tycker om deras åsikter, som till exempel frågor omkring samerna och deras verksamhet.

– Som oppositionsråd hamnar jag i den innersta kärnan bland beslutsfattarna i Härjedalen och det innebär att man får större chans att påverka politiken.

Som oppositionsråd tar Benny Tronsson plats både i kommunstyrelsen och kommunledningsutskottet. Moderaterna får också ytterligare en plats i kommunstyrelsen och det är Anita Thuresson från Tännäs.