Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Han bara körde över Tobias. De visar ingen hänsyn"

Debuten i Gotland Grand National slutade med att en av konkurrenterna körde över Tobias Albertsson, när han låg skadad på marken.

– Många crossförarna visar ingen hänsyn. De bryr sig inte, säger Conny Halvarsson.

Fältjägarledaren är upprörd över den oväntade händelsen på Gotland Grand National i lördags. 17-årige Tobias Albertsson var inne på sitt andra varv när olyckan inträffade.

Under en av många passager med hala hällstenar tappar Albertsson fästet med sin motorcykel och ramlar i backen. Smällen tar olyckligt och han ligger kvar på marken.

Bakom honom kommer en konkurrent. I stället för att väja och köra runt Albertsson, brassar han helt sonika rakt över honom.

– Killen körde bara över hans ben. Vadbenet gick av och kanske korsbandet också, säger en uppretad Conny Halvarsson och fortsätter.

– Många crossförare är så där. De visar ingen hänsyn. Det är skillnad på enduroförare.

Fältjägarna tänker inte nöja sig med att stillatigande bara ha noterat händelsen.

– Vi ska försöka kolla upp vem det var som körde över Tobias. Samtidigt måste vi ta upp det här med tävlingsledningen. Man kan inte hålla på att köra över folk så där.

Tobias Albertsson själv är inte vidare pratsugen.

– Jag är mörbultad, säger han när vi når honom på telefon.

Conny Halvarsson menar att många crossförare kör utan att visa hänsyn till sina konkurrenter – vad säger du om det?

– Jag håller med.

Hur upplevde du olyckan?

– Jag halkade med motorcykeln på några stenar och ramlade omkull. Jag låg mest och hade ont och såg inte när killen körde över mig.

Vad säger du om det?

– Han hade väl ingen lust att stanna. Sedan kom det en annan förare och hjälpte mig av banan. Han kallade även på hjälp.

Hur var smärtorna efter överkörningen?

– Jag hade frukansvärt ont. Efteråt visade det sig att jag har en spricka i vadbenet.

Tobias visar inga spår av bitterhet mot den förare som körde över honom. Han siktar redan på nästa års tävling på Gotland.

– Jag hade tänkt att vara med då, säger han.