Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är nya Vildhussen

Nu är det klart vem som spelar Vildhussen i sommarens uppsättning vid vridläktaren i Döda fallet. Det blir Jens Nilsson, skådespelare från Teater Västernorrland.

Jämtlandspubliken har mött Jens Nilsson flera gånger tidigare. För några år sedan gästspelade han med clownföreställningen "Kanske Romeo och Julia" och i fjol vår spelade han här med sin egen "En mans föreställning" och "Sagan om den lilla farbrorn" i Teater Västernorrlands tappning.

– Att få gestalta Vildhussen är nog den största utmaningen hittills i min skådespelarkarriär, säger Jens Nilsson i ett pressmeddelande.

Det är 18 år sedan Vildhussen senast spelades vid Döda fallet. Nyuppsättningen bygger på Lennart Lidströms ursprungsmanus i bearbetning av regissören Eva Gröndahl. Ensemblen är 20 personer stark. I övriga roller syns Lars T Johansson, Gisela Nilsson, Stalle Ahrreman, Tomas Engström, Ellen Henning, Anders Öhrström, Linda Edefeldt samt aktörer hämtade från Ragunda Amatörteatersällskap.

Premiär blir det den 19 juni.

(LT)