Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är en av helgens stora profiler

Johan Kristoffersson leder både STCC- och Carrera Cup-klasserna inför helgens Airport Race.

Därmed är han en stor profil när motorfesten inleds i dag.

– Det känns lite speciellt, att åka norrut för biltävlingar är inget jag har gjort tidigare, säger 23-åringen.

Annons

I toppen av STCC-mästerskapet råder något av en generationernas kamp inför helgen i Jämtland.

När Rickard Rydell, tvåa i mästerskapet inför helgen, började köra i svenska F3-mästerskapet 1986 var Johan Kristoffersson inte ens född.

Rydell har hållit på med racing sedan dess i stora klasser som BTCC, ETCC och WTCC och är regerande mästare i STCC. Men nu är det ynglingen Kristoffersson som leder med nio poäng inför helgen.

– Speciellt senast på Mantorp märktes det att transportsträckan i mästerskapet är över. Det blir tuffare fighter i racen med mera plåtkontakt. Man får bita ifrån med näbbar och klor och den lilla säkerhetsmarginal man kanske kört med tidigare är definitivt borta nu, säger Johan Kristoffersson, som kör för Kristoffersson Motorsport och Volkswagen Team Biogas i STCC-klassen. Han toppar även Carrera Cup-klassen.

Banan på flygplatsen är ny för alla och det är inte förrän i dag på eftermiddagen som förarna får känna på banan.

– De små testmöjligheterna på banan gör förstås att det blir mera chansartat och att det finns större risk för omkastningar än på banor där alla är inkörda. Men vad jag kan se på banskissen så inbjuds det till omkörningar och bra racing.

• Vad kan publiken vänta sig av helgens tävlingar?

– Ett bra event med många spännande saker som händer kring tävlingarna. Extra kul blir det förstås om det kommer mycket folk! Jag tror på underhållande race i alla fyra klasser, och i STCC är jag övertygad om att det blir väldigt tight racing, säger Johan Kristoffersson.

– Det märks redan att det har lagts ned en hel del planering kring tävlingarna här, så jag har stora förväntningar på att det ska bli en spännande helg.