Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är beredd att ge Milko en chans

På fredagen höll Milko ett stort medlemsmöte i Östersund. En av mjölkbönderna på mötet var Pär-Göran Eriksson från Oviken.

– Den nya ledningen verkar ha tagit itu med saker, jag för min del är beredd att låta dem åtminstone till i höst, säger han.

Annons

Milko reser i dagarna runt till sina medlemmar och på fredagen hade turen kommit till Östersund. Många hade samlats för att få information om hur ledningen ser på framtiden och få möjlighet att ställa frågor.

Pär-Göran Eriksson tycker att det är bra att få information direkt från den nya ledningen. Under sommarens turbulens har oron varit stor bland Milkobönderna, och många har främst fått information via medierna. Medlemmarna träffas sällan och vet inte alltid vad de andra medlemmarna tänker och tycker.

– Man blir ju meddragen i oron som blir. Därför är det bra med de här mötena, att vi får prata ihop oss och får den här informationen. Jag tycker att ledningen ger ett tryggt intryck, säger han

Pär-Göran Eriksson har varit mjölkbonde i drygt 20 år. Den senaste tidens låga avräkningspris gör att marginalerna blir mycket små för honom.

– Det är ju väldigt ansträngt. Man vill se i dag om de kan ge ett trovärdigt framtidsscenario, säger han.