Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammerdals LRF

Hammerdals LRF-avdelning höll sitt årsmöte i Gåxsjö bygdegård. Det blev ett mycket livligt möte där många aktuella frågor diskuterades. Bland annat producenternas möjligheter att marknadsföra och sälja sina produkter direkt till konsument. Det skulle innebära direktkontakt med konsumenterna och att de kan besöka bonden och se hur produktionen går till. Besöken bör planeras till speciella tillfällen för att underlätta för bonden.

2014 är valår och LRF:s kommungrupp kommer att ställa frågor till kommunens politiker om deras syn på användningen av den åkermark som inte brukas. I Strömsunds kommun brukas bara 1900 ha av cirka 6000 ha.

Två motioner hade lämnats in: 1) Angående aluminiumburkar som slängs i naturen, 2) angående avdrag på EU ersättningar. Båda motionerna antogs för att skickas till regionstämman.

Styrelsen 2014: ordförande Elisabeth Lundström, Esbjörn Olofsson, Ylva Forsberg, Per Jonsson och Mats Johansson.

Esbjörn Olofsson är föreningens representant i kommungruppen.

Ombud till regionstämman är Elisabeth Lundström, Per Jonsson, Esbjörn Olofsson, och Gertrud Olsson med GunBritt Jonsson, Jan Holmberg och Karin Stierna som ersättare.

Gunilla Andersson föreslås få Bernhard Ekström stipendiet.

Efter gott fika var det minimarknad på ägg, korv, bröd kalvsylta och syrade grönsaker.

GunBritt Jonsson