Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarstedt ut på bår – hoppas vara tillbaka snart

Med tio minuter kvar av lördagens norrderby vred sig Robert Hammarstedts knä, och ÖFK:s lagkapten lämnade planen på bår.

– Det är väl bättre än väntat, säger Hammarstedt dagen efter skadan.

Det återstod drygt tio minuter vid ställningen 1–0 när Robert Hammarstedt blev liggande ute på högerkanten.

– Det var Sliper (Daniel) som kom runt på kanten och skulle slå inlägg, men vred tillbaka, och när jag skulle följa med i vändningen känner jag att knät viker sig. Det smäller till, berättar Hammarstedt, som bars ut på bår.

Robert Hammarstedt säger såhär till Sporten dagen efter knäskadan:

– Det är väl bättre än väntat, jag har fått behandling precis nu. Det är knäskålen som fått en liten törn, och den är svullen på insidan. Det är någon ledkapsel som blivit skadad.

• Hur allvarlig är en sådan skada?

– Ja det är ju det man undrar. Men det är ju ett litet uppehåll nu, och förhoppningen är väl att vara tillbaka redan mot Varberg, men man tar en dag i taget.

– Jag åkte ju på en skada på samma knä förra året i Selånger, och det var lite samma smärta. Men då hade jag inte samma professionella hjälp efteråt, så det tog lite längre tid att bli bättre.

Fram till skadan hade Hammarstedt stått för en stabil insats i backlinjen, och det var en speciell dag för Sundsvallskillen som bar kaptensbindeln för ÖFK.

– Det var det absolut, det ska jag inte sticka under stolen med. Det är ju det lag man är uppvuxen med, och att få stå där... jag känner ju många i laget också. Det blir en speciell känsla.

Om segerns betydelse:

– Fruktansvärt viktigt. Jätteskönt att få till en så bra prestation. Vi började ju lite knackigt, men det reder vi ut.