Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby stressar inte

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand ska bygga ett långsiktigt "Bajen" för en stabil allsvensk tillvaro. Det kan ta tid.
– Ett, två eller tre år, tror han själv.

Annons

Söndagens gästspel i Östersund är därmed ännu en liten del av en lång och mödosam marsch mot ett mål långt bort i fjärran.

– Stress är inget för oss, säger Nanne Bergstrand. Det har Hammarby haft alldeles för mycket av. Vi bygger för ett lag som klarar av att spela i allsvenskan och som inte ska vara som en jojo.

Därmed inte sagt att resultatet mot Östersund är oviktigt. Tvärt om handlar det förstås om att fortsätta på inslagen väg. Just nu har Hammarby vunnit fem av de sex senaste fighterna. Bottennappet mot Sirius på Studenternas får ses som en enskild liten plump i protokollet.

– Vårt spel ska bygga på fart. De lag som når Allsvenskan och som saknar tempo har inget där att göra.

Nanne Bergstrand talar av erfarenhet. Han tränade Kalmar framgångsrikt under två sejourer och över tio säsonger med SM–guldet 2008 som främsta merit.

Är han då nöjd så här långt med vad Hammarby presterar?

– Både ja och nej, det går bra i vissa matcher, men ibland underpresterar vi i en enskild match eller under delar av matcher.

Tabelläget just nu är fin-fint med en andraplats, men än en gång: Det är inte det viktiga. Spelet, tempot och kvalitén är det som räknas.

Bäste mittfältaren Johan Persson är avstängd på söndag, men i hans ställe kommer Erik Isarelsson tillbaka efter en månads skadefrånvaro. Israelsson gjorde ett inhopp senast mot Landskrona.

– Vi får en tuff match. Östersund är starkt för dagen, säger Nanne Bergstrand som inte tar ut några poäng i förskott.