Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamilton allt närmare F1-titeln

Segern i Shanghais GP-lopp gick utan några problem för Lewis Hamilton. Nu ska han bara undvika en repris på förra årets fadäs i Sao Paulo. I så fall kan formel 1-världen ha sin yngste världsmästare någonsin.

Annons
Med släkten på läktaren och värsta konkurrenterna bakom sig körde Lewis Hamilton hem segern i Shanghais GP.
– Det här loppet var utan större problem. En perfekt start, en av de bästa vi haft i år, jag tog det lugnt i de första kurvorna och kunde sedan bygga på gapet till de andra, sade han.
Desto mer spännande och intressant blir nu fortsättningen. Tack vare att Felipe Massa, Ferrari, slutade tvåa, lever fortfarande striden om VM-titeln över säsongsavslutningen i Brasilien den 2 november.
Oddsen är dock onekligen på Hamiltons sida. Sju poängs försprång gör att 23-åringen kan komma sämst femma och ändå ta hem titeln och dessutom bli yngste förare någonsin att lyckas med detta.
Dock var försprånget lika stort förra året, det som slutade med en sjundeplats och missad VM-titel för britten.
– Att åka till Brasilien nu blir annorlunda från förra året, vi vet att vi måste göra ett bra jobb men jag är säker att vi som ett team kan ta oss igenom det här, sade Hamilton.
– Vi har jobbat väldigt hårt genom hela säsongen och det här är ett steg närmare mästerskapstiteln.
Brasilianaren Massa, just från Sao Paulo där loppet körs, jagar inte bara Hamilton utan också sin första världsmästartitel i karriären och hoppas av naturliga skäl på hemmafavör:
– Jag har haft bra erfarenheter från Brasilien så förhoppningsvis kan jag upprepa det. Jag är optimistisk även om det blir tufft men mycket kan hända i ett lopp.

Mer läsning

Annons