Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Halvnöjt" i J/H efter TV-pucken

J/H repade mod efter utskåpningen mot Medelpad och vann två av de fyra sista matcherna i TV-puckens gruppspel.
– Jag är halvnöjd. Vi har i alla fall bevisat att vi har några riktigt bra spelare, säger Mikael Eriksson.

Efter 0–8 mot Medelpad gjorde J/H fyra klart bättre insatser. 2–3 mot Västmanland (efter ledning med 2–1), 6–1 mot Bohuslän, 3–1 mot Hälsingland och avslutande 0–4 mot Örebro.

– Vi ledde mot Västmanland med 2–1 när det var fyra minuter kvar, men tappade. Det var synd.

Kan vi säga att ni är halvnöjda med den totala insatsen?

– Ja, så är det. Vi har bevisat att vi har några riktigt bra spelare, men samtidigt är man naiv och tror att det ska räcka långt, säger Eriksson, som saknade två av sina bästa kort mot Örebro, Calle Själin (hjärnskakning) och Daniel Norrman (knäskadad).

J/H-tränaren gör samtidigt en jämförelse som belyser dilemmat i länets ungdomshockey.

– Vi har 25-30 spelare att plocka från. Norr- och Västerbotten har 120 spelare var. Vi måste fokusera på hur vi ska bli fler som spelar ishockey.

Kan en orsak vara att det är dyrt att spela ishockey?

– Nä, det är en myt och orättvist att säga så. ÖIK har låneutrustning och du kan köpa grejor på second hand. En sjuåring kan få en utrustning för 1 000 kronor.

Samtidigt kräver ishockeyn mycket av föräldrarna – eller hur?

– Ja, vi kräven föräldrarengagemang, men jag brukar säga att det handlar om att få föräldrarna att ta barnen till ishallen och sätta på dem grejorna. Jag tror att det här är den stora boven. Det gäller att värva föräldrar.

Fler och fler klubbar verkar gå mot en finansieringsplan som handlar om att ta ut spelaravgifter av sina lag. Östersunds IK kräver 7 000 kronor per spelare för sina ungdomar.

Mikael Eriksson anser inte att det är för mycket.

– Det räcker till bussresor, träningar, matcher, övernattningar, mat. Klubbar i Stockholm tar det dubbla eller trippla.

J/H-tränaren plussade för hela lagets viljeinsats, inte minst för kampmoralen mot Hälsingland. Sedan avslutade han med en ganska vanlig efterhandsanalys för att vara en jämtländsk idrottsledare:

– Vi tränar för dåligt.